Хубаво е, че е почти същото като миналата година. Нашите

...
Хубаво е, че е почти същото като миналата година. Нашите
Коментари Харесай

„Сиела Норма”: Нашите екипи са добре подготвени

„ Хубаво е, че е съвсем същото като предходната година. Нашите екипи са добре готови, научихме се към този момент по какъв начин да се разбираме с Централната изборна комисия “, съобщи пред БНР Веселин Тодоров от „ Сиела Норма “ – компанията, която ЦИК разгласи за реализатор на публичната поръчка за изборите.  

„ Ние ще правим всички действия, свързани със софтуерната подготовка, инсталирането, поддръжката на машините в секционните изборни комисии, превоза и цялостната организация. Няма да транспортираме машините в чужбина, това ще веправи Външно министерство, а ние ще ги поддържаме в тези секции “, изясни той.

По думите му всичко този път ще бъде наред като изрази вяра да не се повреди нещо по хардуера. Тодоров споделя, че всички над 12 800 машини са били поправени.

„ Предполагам, че под контрола на Централната изборна комисия ще бъде генериран ключът, с който ще бъдат подписани операционната система и приложението, с което се гласоподава, само че това са по-скоро контролни функционалности, а главните функционалности по осъществяване на работата са към нас “, добави Тодоров.

Около 3000 индивида са били наети за изборите. Машините за образование, които са към 500 ще бъдат инсталирани до края на седмицата, а договорът се чака да бъде подписан с ЦИК в сряда.

„ На тези машини след това няма да се употребяват за гласоподаване на 2 октомври, след това ще отидат в общините. При потребност, в случай че има потребност може да им се постави програмен продукт ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР