Хубаво е, че българските управляващи реагираха, макар и с известно

...
Хубаво е, че българските управляващи реагираха, макар и с известно
Коментари Харесай

Волгин: Защо Радев е по-харесван, отколкото кабинета?

Хубаво е, че българските ръководещи реагираха, въпреки и с известно забавяне, на новината, че български политици, интелектуалци и публицисти са включени в украинския уебсайт „ Миротворец “. Държавата е длъжна да пази своите жители, без значение от техните възгледи. Освен това е добре институциите да работят бързо, а не да се ослушват като подплашени зайци. Факт е, че когато се появи новината за включените в „ Миротворец “ българи, имаше едно оглушително безмълвие – както от страна на формалните управляващи, по този начин и от десетките неправителствени организации, които другояче са доста бързи, когато би трябвало да се напише декларация в поддръжка на евроатлантическите полезности, да вземем за пример. Най-бързо и съответно реагираха от Съюза на българските публицисти, както и представителите на „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия в Народното събрание. Струва ми се, че огромна роля за събуждането на формалните институции изигра и изявлението на президента по тематиката. Румен Радев напомни, че „ когато имаше опасност към Христо Грозев, страната се задейства мигновено с всички служби, с нашите сътрудници, с цел да подсигуряваме сигурността му. Очаквам българското държавно управление най-накрая да вземе някакво отношение по този случай. “

След изявлението на президента Радев и след настояването та Българска социалистическа партия беше свикана парламентарната комисия за надзор на службите, а външната министърка Мария Габриел беседва по телефона с украинската посланичка. Както се споделя в сходни случаи, по-добре късна реакция, в сравнение с никаква реакция. А в този съответен случай е добре да напомним и още нещо значимо. Много е добре, че опозиционните партии, както и президентът Радев не оставят на мира ръководещите. Ако го нямаше този непрекъснат надзор, властта доста бързо щеше да изпадне в това толкоз добре познато ни нарцистично замайване. Факт е също по този начин, че никои ръководещи не обичат да бъдат подложени на критика. И подскачат от яд всякога, когато им бъдат посочени кривиците.

Със сигурност сте забелязали какъв брой мъчително одобряват днешните ръководещи, изключително тези от ПП-ДБ, всяка сериозна забележка, която насочва към тях президентът Радев. Много се ядосват на рецензиите му, единствено дето отговорите им са изумително еднообразни и некреативни от вида на толкоз известна по времето на соца фраза: „ А вие за какво биете негрите!? “ Единственото обвиняване, което са съумели да измислят умнокрасивите политици по адрес на Радев е: „ А ти пък си путинист! “ Нали знаете, всеки, който каже нещо, което не се харесва на евроатлантиците, мигновено бива упрекван в „ путинизъм “. Това, несъмнено, не е изключително интелигентен отговор, само че пък и ние не трябва да имаме прекомерно високи условия към тези, които са измислили това. Каквато и позиция да изрази Румен Радев, ответната реакция съдържа семплото заключение, че президентът бил човек на Кремъл.

Само че, както демонстрират и социологическите изследвания, множеството българи са склонни да се доверяват повече на Радев, в сравнение с изпълнителната власт. Според последното изследване на „ Тренд “ позитивна оценка за работата на кабинета са дали 22 % от интервюираните, до момента в който утвърждение за президента са изразили 37 %. И този резултат ми наподобява изцяло натурален. Защото президентът приказва естествени неща и не образува позициите си по този начин, че да дават отговор на официозните клишета. Поради тази причина жълтопаветната общественост по никакъв начин не харесва, меко казано, Радев. Както знаем, тази общественост и България не харесва, заради което мощно се възмути, когато президентът отиде на Рожен, с цел да участва на церемонията по издигането на българския байрак. Убеден съм, че в случай че президентът беше отишъл на гала по издигането на знамето на Европейски Съюз или на Съединените щати, евроатлантическият мейнстрийм щеше да избухне в овации, само че тъй като ставаше дума за българския байрак, реакцията беше радикално противоположна.

Румен Радев се харесва на естествените хора, тъй като гласно артикулира позиции, които и тези хора споделят. Президентът приказва за заплахата от разгръщане на войната, за това, че ръководещата евроатлантическа общественост употребява тематиката „ Украйна “, с цел да бяга от сериозните вътрешни проблеми, за патриотизма, който, за благополучие, побеждава нихилизма и безродието. Както виждате, това са естествени и разумно издържани тези. Работата е там обаче, че претендиращият да схваща от всичко умнокрасивитет не обича нормалността и логиката. Самоопределящите са като „ носители на експертизата “ считат, че действителността няма никакво значение. Според тях единственото, което има значение, е матрицата, по отношение на чиито закони работи мисълта им. Само дето няма по какъв начин болшинството българи да живеем в измислената им матрица, нали?

* Това е персонално мнение на създателя и не отразява позицията на БНР

Източник:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР