Хубавите нокти са естествените, здрави нокти. Не е нужно да

...
Хубавите нокти са естествените, здрави нокти. Не е нужно да
Коментари Харесай

Ето как можете да имате красиви и здрави нокти

Хубавите нокти са естествените, здрави нокти. Не е нужно да са покрити с пъстър лак, с цел да създадат усещане – тъкмо противоположното! Напоследък изкуството за нокти се свежда до положителните грижи за тях.

Как да имаме красиви нокти? Повечето от нас ще отговорят: лакирайте ги цветно и рисувайте върху тях! Междувременно една от най-горещите трендове са изцяло безцветни нокти. Блестящи не от лаковия пласт, а със личен натурален, здравословен искра. Такива нокти постоянно са на мода, наподобяват спретнати и елегантни.
Как да се грижим за ноктите, с цел да бъдат красиви и здрави
Ноктите съдържат кератин, протеин, който също се съдържа в косата и кожата ви. Въпреки че този протеин служи за отбрана на ноктите от ув...

Хубавите нокти се равняват на здрави нокти

Трябва да приемете тази истина драговолно. Лаковете, без значение какви са те - хибридни, гел, акрил - изсушават нокътната плоча и блокират достъпа на въздух до нея. В резултат на това ноктите стават негъвкави, елементарно се чупят и се нацепват. Като ги лакирате постоянно и не им давате време да се регенерират, вие ги отслабвате. Ето за какво първата стъпка, която би трябвало да извършите, с цел да имате хубави и здрави нокти, е да спрете лаковете за нокти за най-малко 2-3 седмици.

Ноктите също са отслабени вследствие на чест контакт с перилни препарати. Почистването без ръкавици е грях номер едно и най-голямото закононарушение против тях. Не забравяйте, че когато вършите всевъзможни домашен отговорности – миене на чинии, разчистване на прахуляк (дори и с мокри кърпички!) и други - постоянно носете ръкавици.

Когато регенерирате ноктите си, би трябвало да се погрижите и за здравословното хранене. Вашата диета би трябвало да включва ядки, тиквени семки и слънчогледови семки, които са източник на минерали, които укрепват ноктите, включително цинк, мед и силиций.

Какво още може да извършите, с цел да се радвате на здрави и красиви нокти?
Ето по какъв начин да подобрите здравето на ноктите си
Всяка жена би се зарадвала на един добре направен, хубав и здрав маникюр или педикюр. За страдание той съвсем не се задържа върху слаб...

Рициново масло - масажирайте нокътя два пъти дневно, заран и вечер. Това ще защищити плочата от разединение и напукване.

Арганово масло – нанесете го по ръце си. Има свойства срещу стареене и е превъзходен за навлажняване. Към него можете да добавите няколко капки лимонен сок.

Витаминни добавки на основата на маслата - това са подготвени препарати, които се купуват в аптеките, съдържащи комплекс от витамини и съставки, укрепващи плочата, например керамиди, кератин, калций, мастни киселини. Редовната им приложимост предотвратява нацепването и напукването на ноктите, както и кожичките. Изберете балсами, които нанасяйте с четка и по-късно масажирайте.

Хранителни субстанции под формата на прозрачен лак - въведете този тип препарати 2 седмици след началото на регенериращите процедури. Въпреки че съдържат доста скъпи съставки и втвърдяват нокътната плоча, те изискват потреблението на това средство. Нанасяйте прозрачен гланц всекидневно в продължение на 3 поредни дни и по-късно отмивайте с почистващ препарат без ацетон. Направете 2-дневна отмора и повторете цялото лекуване още веднъж.

Важно: Избягвайте балсами с формалдехид. Вярно е, че ноктите стават по-твърди и по-устойчиви на механични повреди, само че въпреки това стават сухи и матови. Формалдехидът също има негативен резултат върху кожата.
Какви болести ни разкрива кожата на ноктите
Всяко заболяване на кожата по ноктите е отражение на някакъв тип " сривове " вътре в тялото ни, в метаболизма, в имунната система, в хран...

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР