Хубавата Цвети Минкова с нейните магични плетки, която предизвика бум

...
Хубавата Цвети Минкова с нейните магични плетки, която предизвика бум
Коментари Харесай

Да оплетеш мечта: Ученичка на астролога Люмиер твори шарени плетеници

Хубавата Цвети Минкова с нейните магични плетки, която провокира взрив в обществените мрежи още в зората на влогърството, е едно от редките цветни феномени в сивия ни живот и забързано всекидневие. Когато е едвам на 6 години, баба й стартира да я учи да плете. Малкото момиченце толкоз се захласва по вълшебството на кълбата, че при първия си опит оплита над метър тясна лента... И до момента не стопира да плете.

Въпреки че приключва Международен туризъм в УНСС, тя открива, че точно плетенето е нейното предопределение, на което учи хилядите си почитатели в ютюб канала си, а предването на уменията на другите й носи вътрешно задоволство.

Осъзнава, че по-сериозно би трябвало да се заеме с плетките, когато преди време остава без работа, и стартира да продава плетивата си в интернет. Това съумява да скърпи неколкомесечната дупка от неналичието на постоянни приходи и освен да й даде креативен подтик, само че и да й достави голямо наслаждение. И освен.

Докато продава прелестните си шалове и шапки, получава десетки запитвания за метода на заплитане на едно или друго. Това я навежда на мисълта да направлява тези, които също желаят да плетат, освен това на наличен език и изцяло гратис.

„ Преди 9 години направих страничката си във Facebook „ ”, където имам близо 20 хиляди почитатели, а преди 3 години сътворих и канал в, в който започнах да пущам видеа, в които обяснявах за една или друга плетка и показвах по какъв начин се прави. Не чаках, че над 7 хиляди души ще се заинтригуват от плетките ми! Започнах да получавам доста запитвания, хората ми пращаха фотоси, питаха за какво не им излиза, аз връщах отгвори във видео формат... ”, споделя дамата, трансформирала бабиното плетене в своя втора природа.

И изяснява, че то й носи разтоварване, бори напрежението, а творчеството носи наслаждение от това да създаваш. Разбира се, всяка нейна плетка е неповторима, а преждите, които употребява са на реномирани марки от страната и чужбина. Разказва, че най-трудно се вършат одеала вид пачуърк: „ Това са десетки оплетени разноцветни квадратни „ кръпки ”, които по-късно се съединяват още веднъж посредством плетене ”, коментира чаровницата. Тъкмо такова одеало било и най-скъпата й поръчка, освен това – от Италия. Това не е единствената й работа за чужбина – до момента й се е случвало да извършва желанията на десетки хора от цяла Европа, харесали творчеството й в плетенето.

А то е във всичко, което основава – от материала, през цвета, до модела, вплетени в единна естетика. Преди време си партнирала с позната, която създава цветя от копринени ленти като детайли за дамски чанти. Колаборацията се получила много сполучлива. Какво в действителност плете Цвети? Отговорът е – всичко. От настоящите за този сезон пуловери, шалове и шапки в разнообразни размери и форми, до пъстри или едноцветни чанти, и несъмнено – калцуни, бебешки терлички, жилетки... Сред най-интересните й произведения са украси под формата на раковини, които радват окото с пъстротата си от стената или масата в хола.

Една плетка й лишава часове работа, а времето й е строго разпределено сред службата и удоволствието от крафтуърка, с който се занимава вкъщи. Освен всичко останало, като всяка модерна млада дама, Цвети поддържа и съвършената си фигура с бягане няколко пъти седмично.

Големият интерес на последователте си към позабравеното с времето ръкоделие тя изяснява освен с възраждането на обичайни български полезности, като контрапункт на ширещата се през последните години долнопробност, само че и с творчеството на индивида, на устрема му да твори, още повече, когато сътвореното е и потребно, и красиво, а самата работа смъква напрежението, насъбрано денем, и доставя наслаждение.

„ Видео уроците са изцяло безвъзмездни и по този метод мисля, че всеки, който по-сериозно се захване с плетките, в действителност получава в ръцете си един поминък, с който умерено може да добавя фамилния бюджет или даже да се устоя ”, разяснява Цвети.

Самата тя е зодия Риби и като същински представител на водния знак изпитва увлечение към творчеството, а и към всичко духовно, тайнствено или неиизвестно. Този блян я изпраща още преди 10-ина години в школата на огромния ни звездоброец Люмиер, който несвоевременно си отиде от този свят през 2021-а. Топ астрологът, с чиито прогнози се съобразяваха известни персони и даже политиции, я научава да разчита звездните послания. Това пък й оказва помощ в този момент, когато цветът на плетивото би трябвало да подхожда на зодията, да вземем за пример.

За 9-ия рожден ден на марката си младата жена събра в столичното KaRe-Arte свои почитатели, където на сладкиши се отдадоха на сладки раздумки и несъмнено – на общата си пристрастеност – плетеното.

Цвети няма никакво желание да трансформира второто си „ аз ” в ширпотреба. Плодовете на фантазията и труда на ръцете й, са безусловно неповторими, в случай че не се постанова да прави някои идентични бройки по поръчка.Сред най-странните такива е лампион, както и наплитане на сутиен. За нея обаче няма невъзможни задания. „ Колкото по-сложна е една плетка, толкоз по-голямо е предизвикването за мен ”, твърди тя.

За новогодишните празници е планувала „ Виртуална наздравица с плетеница ” за почитателите и учениците си, като се надява да съумеят да основат с нейна помощ хубави и топли дарове за околните си.

А по какъв начин да се научите и вие да плетете на една кука вижте във видеото!

Снимки: Фейсбук/Плетеница

Ани Романова, Novinite.bg
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР