Хубава победа над Динамо Букурещ, зарадвала феновете в зала Левски

...
Хубава победа над Динамо Букурещ, зарадвала феновете в зала Левски
Коментари Харесай

Левски удари Динамо Букурещ в първия 1/8-финал на Challenge Cup

Хубава победа над Динамо Букурещ, зарадвала почитателите в зала „ Левски София ”, записа мъжкият отбор на Левски в първия 1/8-финален мач от европейския клубен шампионат CEV Challenge Cup.

Момчетата на старши треньора Николай Желязков се оправиха чисто с румънския противник – 3:0 (25:20, 25:23, 25:18), и си осигуриха чудесна изходна позиция за реванша. Той е на 20 декември от 19 часа в Букурещ. В него „ сините ” се нуждаят от 2 извоювани гейма, с цел да се класират за етапа на 1/4-финалите.



Срещу водения от румънската легенда Стелиан Мокулеску Динамо, столичани несъмнено се показаха на равнище и след 73 минути справедливо се поздравиха със сладостен триумф, който обаче би трябвало да бъде вкоренен през идната седмица в Румъния.

В първия гейм след 6:5 в тяхна изгода " сините " дръпнаха в резултата, като задатъкът им в един миг стигна до 8 точки. Така те имаха комфорта умерено да вземат частта на сметката си. Вторият гейм бе доста равносилен, само че българите съумяха да го измъкнат в края. В третата част се повтори сюжетът от първата. След 6:5 за волейболистите на Левски те натрупаха преднина, с цел да я създадат най-голяма със затварянето на дуела. След неговия край те получиха бурните овации на залата.

Пореден мощен мач през сезона изигра Владимир Гърков, който стана най-резултатен с 13 точки (3 аса, 1 блок). Алехандро Торо и Венислав Антов се отличиха с по 9 пункта, а Светослав Гоцев добави 7, като 4 бяха от марковите му блокади.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР