Хубав празник, но лош ден за парламента и за държавата.

...
Хубав празник, но лош ден за парламента и за държавата.
Коментари Харесай

Нинова: Делят държавата на порции - като триглава ламя са отворили уста да я погълнат

„ Хубав празник, само че неприятен ден за Народното събрание и за страната. С втора отмора блокират работата на Народното събрание, тъй като се договарят за постове и пари сега. Не ги интересува нито бюджет, нито данъчни закони. Това безсрамие сред тях обаче се трансформира в мъка за страната. Като някаква триглава ламя трите партии са отворили усти да обхванат цялата страна ”.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред медиите в коридорите на Народното събрание.

„ Сега регулаторите си разделят на три, като че ли тези регулатори не са самостоятелни органи и не би трябвало да контролират тъкмо, да управляват връзките в ръководството. Разпределят порциите и разделят страната на три – вие сте очевидци какъв блокаж и мъка за цяла България е това ”, обърна се към публицистите Корнелия Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия сложи въпроса, че към този момент сме съвсем в края на годината, само че нито бюджет потегля, нито данъчни закони. „ Управляващите въобще не ги интересува това ”, уточни тя.

„ Думи не стигат, с цел да се опише това безсрамие към този момент, всеки ден - някаква нова подялба. Сега, поради някакво уволняване в Пирогов, цялата страна стои блокирана. Ако ще е по този начин за всяка промяна във властта – какво ще прави България и българският народ? ”, реагира Нинова и напомни пред медиите: „ Миналата седмица ви споделих – дайте да се подпиша някъде, че примирието е краткотрайно и че през декември ще има по-голям скандал. Дойде по-големият скандал. Представете си какво ни чака идната седмица като стартира разглеждането на измененията в Конституцията. Не може по този начин да се ръководи страна. “

„ Българска социалистическа партия сме срещу препоръчаните промени в Конституцията. Освен съответно по текстовете, един от причините ни е тъкмо този – Народно заседание с такава ниска легитимност няма моралното, политическото, юридическото право да трансформира главния закон ”, безапелационна бе Корнелия Нинова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР