Huawei ще покаже на света днес новия си върхов модел,

...
Huawei ще покаже на света днес новия си върхов модел,
Коментари Харесай

Huawei показва най-добрия си телефон досега. Но има ли кой да го купи?

Huawei ще покаже на света през днешния ден новия си върхов модел, само че ориста на устройството в Европа е неразбираемо и зависи от това дали компанията може да преодолее възбраната, наложена от Съединени американски щати, и да даде на потребителите всички приложения на Гугъл, които те чакат, написа Reuters.

Устройствата от серията Mate 30 ще бъдат показани през днешния ден в Мюнхен. Това първото показване на напълно нов модел след глобите от Вашингтон през май.

Вторият максимален производител на смарт телефони в света стана жертва на комерсиалния спор сред Вашингтон и Пекин, който се трансформира в софтуерна студена война. Huawei чака единствено през тази година възбраните да ѝ костват $10 милиарда.

Представянето в Европа акцентира значимостта на района за компанията. След възбраните Huawei загуби 5 % от пазарния си дял на Стария континент.

Най-голямата въпросителна е дали клиентите, които вероятно закупят новия модел, ще могат да употребяват незаменимите за доста приложения на Гугъл, като Gmail, YouTube, Maps и доста други. Заради възбраната, моделите на Huawei ще дойдат без тези приложения, както и без най-важното - магазина Play Store, от който се теглят нови приложения.

Моделът ще употребява Android, откакто и Huawei призна, че личната ѝ операционна система към момента не е изцяло подготвена за телефони. Свободната версия на операционната система обаче не поддържа голям брой функционалности, с които потребителите мъчно ще се разделят.

Заради това, съгласно анализатори, потребителите няма да желаят да си купят телефоните, макар отличните характерности. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР