Huawei се стреми в кратки срокове да постигне независимост в

...
Huawei се стреми в кратки срокове да постигне независимост в
Коментари Харесай

Huawei инвестира ударно в разработка на чипове


Huawei се стреми в къси периоди да реализира самостоятелност в производството на чипове 
(снимка: CC0 Public Domain)

Китайският софтуерен колос Huawei прави самоуверен ход към реализиране на самостоятелност в създаването на чипове. Според обява на Nikkei Asia, компанията построява солидно оборудване за проучване и разработка на полупроводници в Шанхай. Инвестицията възлиза на $1,66 милиарда (12 милиарда юана).

Предприятието за научноизследователска и развойна активност е крайъгълен камък в огромния проект на Huawei за унищожаване на зависимостта от задгранични производители на чипове. Компанията нападателно набира най-хубавите гении, с цел да форсира процеса.

Според медийните изявления, Huawei предлага доходоносни компенсационни пакети на експертите, които са двойно по-големи от това, което локалните производители на чипове дават.
още по темата
В допълнение, Huawei е съумяла да притегли инженери с богат опит от водачи в промишлеността като ASML, Applied Materials, Lam Research, TSMC, Intel и Micron.

Въпреки това, постигането на самодостатъчност в създаването на чипове идва с цената на благосъстоянието на чиновниците. Според неизвестен инженер, работната среда в Huawei е „ брутална ”.

Съобщава се, че тя се простира надалеч оттатък към този момент взискателната работна просвета „ 996 ” (работа от 9 сутринта до 21:00 часа, шест дни в седмицата). Вместо това чиновниците може да се сблъскват с часове „ 007 ” – работа седем дни в седмицата, без почивки.

Въпреки че високите заплати и тласъци могат да привлекат някои, такава интензивна работна просвета ще ”изгори ” чиновниците. До степента, в която инженерът споделя: „ Договорът ще бъде за три години, [но] болшинството от хората не могат да оцелеят до възобновяване ”.

В момента Huawei разчита на SMIC за своя иден 5-нм чип Kirin, като комерсиализацията на плана се чака по-късно тази година. SMIC също по този начин създава свои лични 3-нм индустриални технологии за чипове за Huawei.

Предвид това продължаващо съдействие, SMIC евентуално ще остане значим сътрудник за Huawei в обозримо бъдеще, най-малко до момента в който новото дружество за научноизследователска и развойна активност доближи цялостен индустриален потенциал.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР