Huawei разкри амбициите си за по-мащабно нахлуване в автомобилния сектор,

...
Huawei разкри амбициите си за по-мащабно нахлуване в автомобилния сектор,
Коментари Харесай

Huawei създаде 5G модул за свързаните автомобили

Huawei разкри упоритостите си за по-мащабно навлизане в автомобилния бранш, като пусна първия (според компанията) 5G хардуер за самоуправляващи се коли. Китайският снабдител показа модула MH5000, основан на 5G чипа Balong 5000, на автосалона в Шанхай. В изказването на компанията написа, че MH5000 е „ първият в света 5G авто модул, предоставящ висока скорост и високо качество “.

Huawei сподели, че модулът ще способства за проектите на компанията за комерсиализиране на 5G мрежата от автомобилния бранш, която би трябвало бъде задействана през втората половина на 2019 година

Според организация Reuters, Huawei е тествала технологията за обвързваните коли в редица китайски градове, като е подписала контракти и редица автомобилни производители, в това число FAW Group, Dongfeng и Changan Automobile.

Ротационният ръководител на китайската компания Ерик Сю сподели, че Huawei е направила стратегически избор за разработка на решения за коли, защото автомобилната промишленост от ден на ден се нуждае от ИКТ.

 Ерик Сю, ротациоенен ръководител на Huawei. Снимка: Huawei

Ерик Сю, ротациоенен ръководител на Huawei. Снимка: Huawei

„ Huawei не прави коли, сподели Сю. - Фокусирайки се върху ИКТ, Huawei си слага задачата да даде опция на ОЕМ производителите на коли да основават по-добри транспортни средства. На базата на ИКТ Huawei се стреми да бъде насочен към цифровата кола снабдител, създаващ нови съставни елементи “.

„ Като значим информационен артикул за бъдещите интелигентни коли този 5G авто модул ще подтиква автомобилната промишленост да прескочи в 5G ерата”, написа още в изказването на Huawei.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР