Huawei посреща с оптимизъм избирането на Джо Байдън за президент

...
Huawei посреща с оптимизъм избирането на Джо Байдън за президент
Коментари Харесай

Huawei се надява на рестарт в отношенията със САЩ

Huawei посреща с оптимизъм избирането на Джо Байдън за президент на Съединени американски щати – китайската компания се надява да „ рестартира “ връзките си със страната с встъпването на новата администрация в служба.

Пол Сканлън, основен софтуерен шеф в Huawei Carrier Business Group разяснява за CNBC, че „ когато има промяна на държавното управление, постоянно има опция за нулиране на връзките “.

Под управлението на Доналд Тръмп през август Huawei получи наказания, които на процедура лимитират достъпа ѝ до някои американски технологии с претекста, че софтуерният колос е риск за националната сигурност на Съединени американски щати.

„ Бихме приветствали повече разговор “, съобщи Сканлън и добави, че „ с разговора идва разбирането, по-късно идва доверието и тогава хората могат да вършат бизнес дружно “.

Рестрикциите на Вашингтон оказаха напън върху маржовете на развиване на компанията. За първите 9 месеца от годината нейните доходи възлизат на 98.57 милиарда $, което е с 9.9% повече по отношение на същия интервал предходната година, само че се смята за доста закъснение в растежа, защото през първите 9 месеца на 2019-а приходите на Huawei набъбнаха с 24.4%.

Подобно на Америка, някои европейски страни постановиха ограничавания, свързани с 5G системата на компанията. Сред тях са Англия, Франция и Швеция.

В България предишния месец министър председателят Бойко Борисов подписа декларация, с която застана зад самодейността „ Чиста мрежа “ на Съединени американски щати, с което страната ни се отхвърли от мрежата от пето потомство на Huawei.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР