HUAWEI официалнo обяви победителите глобалното издание на , като раздаде

...
HUAWEI официалнo обяви победителите глобалното издание на , като раздаде
Коментари Харесай

Станаха известни победителите в глобалния конкурс HUAWEI 2021 NEXT-IMAGE Awards |

HUAWEI официалнo разгласи спечелилите световното издание на, като раздаде общо 70 награди в другите категории.

Тази година участници от 100 страни и райони са изпратили над 1 милион фотографии, оповестени на уеб страницата на състезанието и прегледани и оценени от професионално жури.

Кадрите " Generations " на унгарския фотограф Атила Топма, " Hometown feast " на китайския фотограф Жанг Уей, и " I am a father now! " на чешкия фотограф Зденек Дворжак бяха единомислещият избор на журито за челната тройка. Всеки от тримата получи парична премия от 10 000 $, които да им оказват помощ да не престават да търсят впечатляващи фрагменти и да показват себе си посредством тях и бъдещите смарт телефони на компанията, измежду които най-новите представители на серията P50 – P50 Pro и P50 Pocket.



Атила Томпа (Унгария), Generations | HUAWEI P40 Pro

Описание от създателя : “на фотографията са моята свекърва и моята щерка. Докосна ме моментът, в който лицата им бяха огряни от светлината и сянката. Сякаш в него се преплетоха животите на две генерации, с цел да покажат, че любовта и фамилията в никакъв случай не са подвластни на времето. ”

Коментар на журито : " Топлият миг сред баба и внуче е докоснал освен фотографа, той докосна и мен. Тази фотография замръзва във времето, основава ми чувството, че не бих могъл да понеса да наруша този спокоен, гальовен миг. " — Лин Хейин, разгласен за фотограф на годината в NEXT-IMAGE Awards 2020.


Жанг Уей (Китай), Hometown feast | HUAWEI P40

Описание от създателя : " Тази фотография е направена в Лонгян. Според неповторимата традиция Хака, за която се има вяра, че носи огромно благосъстояние, всяко семейство, уловено в фрагмента, е хазаин на пиршество за гостите. Снимката приказва за любовта и вярата в сърцата на хората. “

Коментар на журито : “Колкото повече гледате тази фотография, толкоз повече я харесвате. Пълнокръвни тонове, благосъстояние от цветове, мощни и интелигентно уравновесени контрасти предизвикат любознание и удивление. “ – Рубен Крабе, канадски фотограф на рискови спортове.



Зденек Джоржак (Чехия), I am a father now! | HUAWEI P9

Описание от създателя : “В деня, в който се роди щерка ми, жена ми беше в развой на раждане от 38 часа и аз взех решение да запечатам този паметен миг с телефона си. От романса, до фамилията, от брачен партньор до татко, животът ми в този момент наподобява доста по-пълен. “

Коментар на журито : “Фотографът е съумял да улови с телефона си меко отразената светлина от апаратурата, правейки фотографията топла и разкриваща достоверността на този миг от фамилния живот. “ – Лиу Хенг Шинг, създател на Фотографския жентър в Шанхай, притежател на премия Пулицър за публицистика.

излъчи и спечелили в десетте обособени категории на състезанието: Portrait, Monochrome, Colour, Snapshot, Night, Telephoto, Super wide angle, Super macro, Story creator и Storyteller, наградени с парични и предметни награди, измежду които Huawei Watch 3. Това издание на състезанието за първи път раздаде и специфичните Student Focus Awards, за студенти на възраст сред 18 и 24 години, наградени с NEXT-IMAGE Creative Fund по 1000 $ и нов смарт телефон HUAWEI P50, чиято фотографска мощ да ги въодушевява за творчество и през идната година.

През последните години Huawei уголемява границите на мобилната снимка с всяко ново издание на паметната си P серия. Новите модели от серията Huawei P50 – Huawei P50 Pro и Huawei P50 Pocket към този момент са на българския пазар, а локалната им премиера бе отпразнувана с фотографска галерия на трима български фотографи, снимали вълнуващи фрагменти с новия Huawei P50 Pro – Владимир Карамазов, Костадин Кръстев – Коко и Александра Караджова. Техните произведения могат да се видят в галерията на ул. „ Оборище “ 5, до 5 февруари, а един от посетителите може да завоюва новите слушалки с кутийка във форма на червило – Huawei FreeBuds Lipstick, като се тагне от там пред обичаната си фотография.


Владимир Карамазов (България), Душата на детето | HUAWEI P50 Pro

Кадърът „ Душата на детето “ на известния артист и фотограф Владимир Карамазов към този момент печели самопризнание и изявления на интернационалната сцена и дружно с останалите 23 незабравими фрагмента в тази галерия въодушевява всеки да основава надълбоко въздействащи фотоси, разкриващи живота в неговото същинско благосъстояние от цветове, форми, дестинации и най-много страстите, които ни вършат хора.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР