Huawei обяви, че е постигнала значителни успехи в редица ИТ

...
Huawei обяви, че е постигнала значителни успехи в редица ИТ
Коментари Харесай

Huawei се похвали с успехите си в областта на ИИ и ОС, постигнати 3 пъти по-бързо от Европа и САЩ

Huawei разгласи, че е постигнала обилни триумфи в редица ИТ области – от създаването на операционни системи до технологиите с изкуствен интелект. Според Huawei, на компанията са ѝ били нужни единствено 10 години, с цел да направи това, което е лишило на Съединени американски щати и Европа 30 години.

По време на откриването на конференцията HuaweiDeveloper Conference 2024 в петък Ю Ченгдонг, началник на потребителското поделение на Huawei съобщи, че операционната система HarmonyOS на компанията към този момент е налична на повече от 900 милиона устройства.

„ HarmonyOS направи огромен пробив. Можем да кажем, че за 10 години постигнахме това, което лиши на европейските и американските ни сътрудници повече от 30 години – да основат главната технология на самостоятелна операционна система. “

каза Ченгдонг

Huawei започва HarmonyOS през 2019 година, когато загуби опцията да употребява операционната система Android в своите смарт телефони заради глобите на Съединени американски щати. Инфраструктурата за изкуствен интелект Ascend на Huawei в този момент е втората по известност след тази на NVIDIA, която господства на пазара на чипове за изкуствен интелект. Европа и Съединени американски щати от дълго време преобладават на пазара на операционни системи и различен програмен продукт, само че ерата на интернет на нещата (IoT) даде опция на Huawei да ги изпревари, съобщи почитан управител в китайската компания.

Бизнесът със смарт телефони на Huаwei стартира бързо да се съживява след стартирането на серията Mate 60 с мощния чип Kirin 9000s китайско произвеждане през предходната година. Според Ченгдонг, продажбите на смарт телефони, работещи с HarmonyOS са нарастнали с 68% през първите пет месеца на тази година.

Според изследователската компанията Counterpoint през първото тримесечие на 2024 година HarmonyOS е изпреварила iOS и е станала втората най-продавана мобилна операционна система в Китай след Android с пазарен дял от 17%.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР