Huawei може да получи предимство спрямо конкурента AppleНовият Huawei Mate

...
Huawei може да получи предимство спрямо конкурента AppleНовият Huawei Mate
Коментари Харесай

Разчитат на 5G да съживи пазара на смартфони

Huawei може да получи преимущество по отношение на съперника Apple

Новият Huawei Mate 20x (5G) може да обезпечи преимущество на китайската компания на пазара за 5G смарт телефони (снимка: Huawei видео)

Пускането в употреба на мобилни мрежи от пето потомство (5G) може да съживи търсенето на смарт телефони в света, разяснява шефът по изследвания в компанията Counterpoint – Нийл Шах.

Според него, потребителите не бързат да купуват нови смарт телефони, които да заменят старите им апарати, изключително когато става въпрос за скъпи устройства. „ Потребителите чакат нова страхотна технология, която би ги насърчила да ускорят подмяната ”, сподели Шах в изявление за CNBC.

До август 2019 година в света бяха пуснати единствено няколко 5G мрежи, а на пазара са налични шепа смарт телефони с поддръжка на новата технология. Едно от тези устройства излезе в петък, 16 август – това е Huawei Mate 20x (5G).

Този телефон има 7,2-инчов OLED екран с разграничителна дарба 2244х1080 пиксела, 8GB оперативна памет и 256GB непрекъсната памет. Идва с патентована потребителски интерфейс EMUI 9.1, основан на операционна система Android 9 Pie.
още по тематиката
Устройството стъпва на миналогодишния флагман Huawei Mate 20X и наследява доста от неговите характерности. Дизайнът е малко по-различен, батерията не е толкоз обемна (4200 против 5000 мАч) и, несъмнено, разликата е в поддръжката та 5G.

Цената на Huawei Mate 20x (5G) в Китай е 6 200 юана (около 880 долара). Но компанията даде обещание да предложи 5G телефони за 600 $ по-късно тази година.

Предстоящото интензивно стартиране на 5G мрежи от китайските оператори и съществуването на 5G устройства от Huawei „ би трябвало да улеснят разпространяването на 5G джаджите и да обезпечат на Huawei в допълнение конкурентно преимущество в битката с Apple в сегмента на премиум продуктите ”, разяснява Нийл Шах.

Под натиска на американските управляващи Huawei се зае с развиването на лични технологии, с цел да понижи зависимостта си от разработките с генезис от Съединени американски щати. В Mate 20X компанията е вградила лични процесор и 5G модем, което ще й помогне да натрупа опит в производството и внедряването на такива чипове, разясняват от IDC.

Според прогнозите на Тайванския институт за пазарни проучвания и съвещания (MIC), след излизане на първите 5G смарт телефони през 2019 година, доставките им през идната година ще набъбнат със 7,9% и ще надвишават 33 милиона бройки. След още три години пазарът на 5G смарт телефони ще нарасне повече от 13 пъти, достигайки 445 милиона бройки.

Експертите на Strategy Analytics предвиждат, че световните доставки на смарт телефони с поддръжка на 5G клетъчна връзка през 2019 година ще доближат 5 милиона броя. Според анализаторската компания, първоначално 5G моделите ще бъдат скъпи и налични единствено в лимитирани количества.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР