Huawei изненадващо представи Mate 60 Pro в сряда с нетипично

...
Huawei изненадващо представи Mate 60 Pro в сряда с нетипично
Коментари Харесай

Успя ли Huawei да заобиколи 5G ограниченията на САЩ

Huawei изненадващо показа Mate 60 Pro в сряда с нетипично малко звук и някои изчезнали елементи - а точно типът чип, който употребява новият смарт телефон.
 Лукс в зелено в фрагменти, снимани с HUAWEI nova 11 Pro в партньорство с НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “
Лукс в зелено в фрагменти, снимани с HUAWEI nova 11 Pro в партньорство с НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “

HUAWEI nova 11 Pro - с неустоима опция да се включите до 15 август 2023 година в локалния конкурс XMAGE

Всяко споменаване на чип видимо отсъства от продуктовите страници на телефона, макар споменаването на " по-добро информационно преживяване " и " по-стабилна мрежова връзка ".

Според Gizmochina устройството идва с Kirin 9000s с поддръжка на 5G и сателитни диалози.
 Снимка 631957

Това наподобява е най-новата версия на чипсета Kirin, която последно видяхме с устройствата от серията Mate 40 през 2020 година

Gizmochina обаче отбелязва, че " има доста малко информация, която може да бъде доказана " за това дали компанията е станала самодостатъчна с Kirin 9000s.

В същото време Huawei е отказала да разяснява.
 Снимка 631905
Ако Huawei Mate 60 Pro се предлага със личен 5G чип, това ще означи популярен миг за китайския софтуерен колос.

През 2019 година държавното управление на Съединени американски щати забрани на американски компании да продават програмен продукт и съоръжение на Huawei заради опасения за националната сигурност.

Нещата станаха още по-лоши за Huawei, когато Съединени американски щати започнаха да затрудняват партньорствата с задграничните производители на чипове, които бяха основни за внедряването на 5G в устройствата на компанията.
 Снимка 600548

След като Huawei стартира да изчерпва своите ресурси от съществуващи чипсети, се появиха клюки, че компанията работи върху 5G чип, употребявайки технология, създадена в родния Китай.

Nikkei Asia заяви през юли, че Huawei желае да рестартира производството на 5G чипове още тази година, като китайската Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC) трябваше да стартира да създава личния 5G чип на компанията.

Съобщава се, че SMIC употребява седем-нанометрова технология за производството на чипа.

Тя към момента не е толкоз ефикасна, колкото четири- или три-нанометровите процеси, употребявани от Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), която прави чипове за известни клиенти като Apple, Nvidia и Гугъл.
 Honor, Huawei и по какъв начин отделилата се компания се трансформира в водач в Китай
Honor e новият Huawei в Китай

Вече е номер едно в родината си

Все отново някои спекулират, че свободното произвеждане на 5G чипове на китайските софтуерни компании може да заплаши бизнеса за произвеждане на чипове, който администрацията на Байдън се пробва да построи в Съединени американски щати.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР