Huawei има нов смартфон в средния клас, който е част

...
Huawei има нов смартфон в средния клас, който е част
Коментари Харесай

Huawei nova 9 SE е свежо попълнение в средния клас |

Huawei има нов смарт телефон в междинния клас, който е част от серията nova 9. Става дума за nova 9 SE, който от тази седмица към този момент е в продажба и в България, а точно с него ще ви срещнем от близко в сегашния материал. Устройството е ориентирано към младите и дейни консуматори, като за задачата не е и измежду изключително скъпите оферти на пазара.

Приятен дизайн и първокласен екран

nova 9 SE е относително тъничък, като е с дебелина от 7.94 мм, а тежестта му е 191 гр. У нас той се предлага в цветовете Crystal Blue, Pearl White и Midnight Black. Първата алтернатива е най-интересна, като има 3D стъклено покритие на гърба и нанотекстура. Освен това прави усещане градиентният резултат с преливащи се цветове. Гърбът е закривен, а прелестен акцент в него е главната камера в овална секция.



Отпред откриваме екран с тънки рамки в профил и от горната страна. Той е и значителен при диагонал 6.78 инча, а има и висока периодичност на освежаване до 90Hz, което разрешава постигането на гладка анимация и резултати при ежедневната работа и гейминг.

Използван е IPS панел, който може да пресъздава 16.7 милиона цвята при прилични свойства, в това число и във връзка с яркостта. Благодарение на огромния екран с положителни качества, можете да се насладите на филми, сериали и всякакво друго наличие. Това важи и за фотосите, в това число сниманите с устройството.



Добра продуктивност и 66W бързо зареждане

Достигаме и до хардуера в основата на телефона. За добра продуктивност той разчита на чипсет Snapdragon 680 4G. Освен него има огромно количество памет, 8GB RAM и 128GB памет за файлове. Това дава опция на nova 9 SE да се оправя с огромна част от мобилния програмен продукт – стратегии и игри. Интерфейсът работи гладко и без засичания.
Телефонът разполага с батерия с потенциал 4000 mAh, само че също така откриваме доста дейно бързо зареждане. То е с мощ до 66W с включеното в комплекта зарядно. Така с едно малко зареждане от 15 минути получавате цели 60% заряд, а за 36 минути получавате цялостен заряд. Това е от изгода когато имате малко време да презаредите преди идващия ангажимент.



108MP камера

nova 9 SE е с съществена камера с четири датчика, което ѝ придава огромна еластичност при снимане в разнообразни условия. В нея господства 108MP основен датчик, подкрепят от 8MP за обширни подиуми и два 2-мегапикселови надлежно за макро фрагменти и портретни резултати.

Когато околната светлина е добра, фотосите са с положително качество и можете да разчитате на съответно пресъздаване на цветовете. Правят усещане бързото снимане и положителната система за фокус. Има и дейно решение за нощната снимка със съответния режим, с който фотосите в тези условия са вероятни и с положително за този клас качество.



Сензорът за обширни фрагменти е предопределен за тези обстановки, в които желаете да обхванете по-голяма зона. Това включва красиви пейзажи, градска панорама от високо, морската простор и така нататък Добра добавка е и макро датчикът, който е профилиран за фотоси на обекти от близко. Така можете да снимате инсекти, растения, дребни обекти и така нататък Последният датчик също е профилиран и е предопределен за портретна снимка с боке резултати където задният проект е размазан.

Камерата има и система с изкуствен интелект (AI), която при активиране засича някои подиуми, а въз основата на това се ползват и настройки за снимане, които усъвършенстват картината. Такива подиуми са на сняг, залез/изгрев, домашни любимци, цветя, храна и така нататък

Впечатлява опцията за започване на запис на видео с главната камера и да превключите към селфи датчика, без да спирате. Има и варианти за едновременен запис с главната и селфи камери, когато да вземем за пример желаете да покажете реакцията си на протичащото се. Отлични функционалности за влогове и в случай че постоянно обичате да снимате клипове на какво ли не.

Селфи камерата е 16-мегапикселова и изключително подобаваща за фотоси в разнообразни условия. И тук има портретен режим, както и филтри. Добавен е и нощен режим, с който да постигате прилични резултати и при нищожна светлина.



Софтуер

Ако следите софтуерният бранш то вероятно сте осведомени с това, че настоящите смарт телефони на Huawei идват с магазина за приложения AppGallery. Това е по този начин, защото липсват услугите и приложенията на Гугъл. Ако преминавате от остарелия си телефон с Android/iOS можете да употребявате програмата Phone Clone. С нея се клонират някои данни, а това може да включва контакти, фотоси, клипове и даже някои приложения.

Наличен е и магазинът AppGallery, който включва търсачката за приложения и игри Petal Search. С това решение ще можете да се сдобиете с стратегии и игри, които не са налични във вградения магазин. Някои приложения на Гугъл работят посредством специфичната стратегия, която можете да намерите в AppGallery – Gspace.

На фона на това в магазина AppGallery непрекъснато се прибавят нови приложения и игри, в това число и местни такива. Платформата поддържа всички съществени обществени мрежи и приложения за чат, в това число Фейсбук, Instagram, Twitter, TikTok, Viber и така нататък Има и стратегиите на операторите, Yettel, MyVivacom и My A1.

В частта за банкиране са налични DSK Smart, RaiMobile, UBB Mobile, m-Postbank, My Fibank и така нататък Налични са също Phyre, A1 Wallet и Pay by Vivacom. За онлайн поръчки и извършване на покупки можете да изтеглите или стартирате eMAG, Domino’s Pizza, Takeaway, Happy, Grabo, Lidl/Lidl Plus, Aliexpress, Obuvki.bg, ZARA и други



За край

От тази седмица Huawei nova 9 SE към този момент е разполагаем в комерсиалната мрежа у нас с целесъобразна цена 649 лева, а също така се предлага през трите телекома. До 3 април всеки закупил nova 9 SE ще го получи в комплект с безжичните слушалки FreeBuds 4i. Има и 12-месечна застраховка на екрана. Тя важи за всички нови телефони от този модел, които са закупени в интервала до 23 юни и би трябвало да се задейства в приложението My Huawei, в границите на 30 дни след активиране на самия телефон.

nova 9 SE е положително попълнение в междинния клас, като идва със пресен дизайн, който ще впечатли хората към вас. Освен това е разполагаем огромен екран, подобаващ за филми и фотоси. Цялостната картина се добавя от прилична продуктивност, 108-мегапикселова камера и 66-ватово бързо зареждане.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР