Huawei гръмко представи новата си операционна система HarmonyOS, за която

...
Huawei гръмко представи новата си операционна система HarmonyOS, за която
Коментари Харесай

Huawei показа своята Harmony OS — копие на Android

Huawei гръмко показа " новата " си операционна система HarmonyOS, за която компанията приказва към този момент от години. Но макар изказванията, че операционната система е напълно нова и е " напълно друга от Android и iOS ", се оказва, че тя е цялостно копие на операционната система на Android със заменено име.

Разкритието бе направено от профилираната медия, която е съумяла да се запознае с кода на операционната система. Чуждестранни публицисти, които към този момент са получили новия таблет на китайската компания, който употребява HarmonyOS, удостоверяват, че тя употребява приложенията, създадени за Android.

Компанията отхвърля да удостовери или да отхвърли.

Изглежда, че преименуваната операционна система е по-скоро маркетингов трик, с който компанията пробва да притегли внимание към себе си след фрапантния срив на продажбите през последните тримесечия.

Huawei, която е обект на американски наказания, не може да употребява услугите на Гугъл и на моделите ѝ няма опция елементарно да бъдат качени известни приложения като Гугъл Play Store, YouTube, Gmail и други. Новата HarmonyOS също не включва тези услуги.

HarmonyOS за мобилни телефони употребява познатия EMUI, в който са направени няколко промени, въодушевени от iOS на Apple. Подобна е обстановката при таблетите, чийто начален екран наподобяват подозрително сходно на този на iPad.
 Снимка 533218
Huawei разказа и няколко " революционни " нововъведения в HarmonyOS, които разрешават връзка сред телефони, таблети, часовници и компютри, а също интеракция и с други " умни " устройства. Нищо от показаното обаче не се разграничава от опциите, които съперниците на компанията към този момент оферират.

На събитието Huawei показа и нови таблети MatePad — 12,6 " и 10,8 " MatePad Pro и MatePad 11. По-малкият MatePad Pro и MatePad 11 не употребяват процесорите на компанията, а такива от Qualcomm. Върховият модел употребява Kirin 9000E.
 Снимка 533219
Huawei сподели и умните часовници Watch 3 и Watch 3 Pro. Въпреки че употребяват новата HarmonyOS, те не оферират съвсем нищо друго по отношение на предходните модели. Дългият живот на батерията, който компанията дава обещание, подсказва, че операционната система на часовниците има повече общо с LiteOS, употребена в предходните версии, разясняват от The Verge.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР