Huawei Consumer Business Group представи нова облачна услуга за съхранение

...
Huawei Consumer Business Group представи нова облачна услуга за съхранение
Коментари Харесай

Huawei пуска нова услуга „Mobile Cloud Storage“ за своите потребители по света

Huawei Consumer Business Group показа нова облачна услуга за предпазване на данни, наречена Huawei Mobile Cloud. Тя разрешава на потребителите на Huawei устройства да вършат бекъп и възвръщат своите данни и настройки на телефоните безжично, както и да ги синхронизират и трансферират елементарно сред разнообразни Huawei мобилни устройства. Потребителите получават гратис и 5GB пространство за облачно предпазване на данните посредством Cloud Drive.

От септември месец нататък, ъпдейтът за мобилната облачна услуга ще бъде пуснат за Huawei P10, P10 Plus, P10 lite, след което ще последват и други модели, които ще получат актуализацията. Всички фотоси и видеоклипове, снимани с камерата, принт скрийн изображения и записи, могат автоматизирано да се архивират в Cloud-а. Потребителите ще имат достъп до тях през своя браузър на cloud.huawei.com или от галерията на своите устройства.

Данните могат да бъдат автоматизирано синхронизирани във всички смарт телефони Huawei, тъй че достъпът до контакти, календар, Wi-Fi и бележки, посредством идентификационния номер на Huawei, ще бъде бърз и доста елементарен. Данните могат да се ръководят и посредством облачния уеб портал. В началото Huawei Mobile Cloud ще предложи 5GB гратис облачно пространство за предпазване, а от 2018 година нататък ще има опция за ъпгрейд и закупуване на повече място за предпазване.

Всички данни ще бъдат съхранявани извънредно в границите на Европейски Съюз на европейски сървъри, в сходство със Законите на Европейски Съюз за отбрана на персоналните данни и поверителността. Всички услуги са създадени предвид на поверителността на потребителите и услугите Huawei Mobile Cloud са сертифицирани от Cloud Security Alliance / CSA Star (ISO / IEC 27001).

" Пускането на новата облачна услуга акцентира устрема ни да сътворяваме по-приятно мобилно преживяване за нашите консуматори, като в същото време подсигуряваме, че техните данни могат да бъдат елементарно непокътнати и възобновени, оставайки изцяло сигурни ", разяснява Янмин Уанг, президент на Huawei Consumer Business Group за Централна и Източна Европа, и Скандинавския район. " Всички файлове и фотоси се намират в сървъри в Европейски Съюз и имаме локални експертни екипи в региона на законодателната сфера, сигурността и поверителността, тъй че да предоставим на потребителите всичко, което е належащо ", прибавя той.

Пълната поддръжка на Huawei Mobile Cloud ще бъде в началото налична за Финландия, Полша, Германия, Италия, Франция, Испания, Англия, Холандия, а малко по-късно и за повече страни. Актуализациите за Huawei P10 и P10 Plus ще стартират на 30 септември, последвани от P10 lite на 10 октомври. Сроковете за инсталиране при другите оператори варират.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР