Хуан Пабло Варияс се радва на същинска тенис приказка на

...
Хуан Пабло Варияс се радва на същинска тенис приказка на
Коментари Харесай

Кралят на 5-сетовите битки: Световният №94 взе скалпа на 13-ия в схемата и ще срещне Джокович!

Хуан Пабло Варияс се радва на същинска тенис приказка на тазгодишния Ролан Гарос, откакто ориста му върна, и то двойно, това, което му лиши преди 12 месеца. Перуанският клей експерт през предишния сезон остана на крачка от популярен триумф на старта в Париж против Феликс Оже-Алиасим, допускайки поврат от 2:0 сета, но към днешна дата точно " цялостните поправки " се трансфораха в маркови за латиноса на корта в Града на любовта.

Световният номер 94 прекара общо над 7 игрови часа в първите два кръга на Откритото състезание на Франция, откакто на старта надви над младежа Юнчен Шанг, наваксвайки изоставането си от 0:2 сета, като след това във втория стадий повтори стореното против реномирания деец и представител на топ 30 Роберто Баутиста Агут. През днешния ден Варияс пък взе още по-елитен скалп, този на 13-ия подложен Хуберт Хуркач, който надделя след 3 часа и 45 минути в следващата си 5-сетова епика във френската столица, с цел да си обезпечи среща с Новак Джокович на осминафиналите в конкуренцията.

Откриващата част на дуела сред поляка и международния номер 94 протече напълно под контрола на по-високоранкирания тенисист, който проби на самия старт и след това се основаваше главно на сервиса си, с цел да направи първата крачка към успеха. С настъпването на втората част Хуби резервира равнището си все по този начин високо и си обезпечи преимущество от брейк, което обаче беше заличено от страна на перуанеца, който завоюва шест от последните седем гейма в сета и изравни общия резултат.

Третата част се оказа най-равностойната в мача, откакто в границите на 12 подавания видяхме едвам един брейкбол, който европеецът отрази в заключителния си гейм и станахме очевидци на тайбрек, където Варияс показва по-здрави нерви при размените от главната линия и за пръв път излезе еднолично напред в срещата. Хуркач обаче надалеч не сведе глава след случилото си и чрез ранен пробив в четвъртата част съумя да я запише на името си, с което изпрати дуела в съдбоносен пети сет.

В него двамата подходиха внимателно в първите си заставания на начален удар, но с течение на времето перуанецът предприе по-смели дейности на ретур и подвигна феновете, останали до този късен час на корта, на крайници с изключителната си игра в отбрана, която му донесе пробив и преднина от 4:1. Световният номер 14 за прощален път не беше подготвен да се съобщи без борба и доближи до точка за изтриване на пасива си, пред която обаче Варияс остана забележително невъзмутим и я избави, с цел да може броени минути по-късно да официализира грандиозния си успех още при сервис на поляка.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР