Хуан Мартин дел Потро ще спори с Григор Димитров за

...
Хуан Мартин дел Потро ще спори с Григор Димитров за
Коментари Харесай

Дел Потро ще защитава титлата си в Стокхолм срещу Григор Димитров


Хуан Мартин дел Потро ще спори с Григор Димитров за купата на тенис шампионата в Стокхолм. Шампионът от предходната година се класира за финала в конкуренцията, откакто в доста оспорван мач се наложи над испанеца Фернандо Вердаско с 6-7(4), 6-4, 7-6 (1) след 2 часа и 42 минути игра.

След като в първия сет двамата тенисисти си размениха по два пробива, Вердаско съумя да поведе, спечелвайки тайбрека със 7-4. Във втория сет Дел Потро взе превес след ранен пробив в третия гейм и до края не изпусна водачеството за 6-4.

В решителния трети сет двамата си размениха по един пробив, като спечелилият трябваше да бъде излъчен след тайбрек. В него първенецът от предходната година бе безмилостен и с безапелационното 6-1 си обезпечи място на финала, където го чака първата ни ракета Григор Димитров. По-рано през днешния ден българинът се наложи с 2-0 сета над Фабио Фонини от Италия.

Утрешният дуел ще е под номер 8 сред двамата, като най-хубавият ни тенисист има две победи против пет за неговия противник. Григор обаче завоюва последните два мача посред им – на Мастърса в Синсинати и на шампионата в Пекин. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР