Хуан Мартин Дел Потро официално е потвърдил участието си на

...
Хуан Мартин Дел Потро официално е потвърдил участието си на
Коментари Харесай

Дел Потро ще играе в Буенос Айрес и Рио де Жанейро


Хуан Мартин Дел Потро публично е удостоверил присъединяване си на идните шампионати на клей в Буенос Айрес и Рио де Жанейро. Новината бе обявена в формалните канали на двете съревнования в обществените мрежи. ATP 250 шампионатът в аржентинската столица ще се организира от 7 до 13 февруари, а незабавно след него (14-20 февруари) е ATP 500 конкуренцията в Бразилия.

Още в средата на декември първенецът на US Open за 2009 година съобщи желанието си да играе в Буенос Айрес, само че през последните дни се появиха спекулации, че контузията в коляното му още веднъж се е усложнила. За благополучие обаче явно обстановката не е такава и напълно скоро още веднъж ще забележим Кулата от Тандил на корта.

До момента Дел Потро има единствено един мач на шампионата в Буенос Айрес – през далечната към този момент 2006 година, когато отпадна в първи кръг след проваляне от Хуан Карлос Фереро, а възможното му присъединяване в Рио ще бъде дебютно за някогашния №3 в света.

Последният шампионат, в който аржентинецът взе присъединяване, бе преди две години и половина. В конкуренцията в Куинс през 2019 година той отстрани Денис Шаповалов на старта, само че по-късно не излезе на корта за осминафиналния конфликт против Фелисиано Лопес.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР