Хуан Мануел Лийо официално се присъедини към Манчестър Сити. 54-годишният

...
Хуан Мануел Лийо официално се присъедини към Манчестър Сити. 54-годишният
Коментари Харесай

Манчестър Сити официално представи новия асистент на Пеп

Хуан Мануел Лийо публично се причисли към Манчестър Сити. 54-годишният испанец е новият помощник на мениджъра на " жителите " Джосеп Гуардиола. Специалистът, който ще размени на поста Микел Артета, идва от китайския Циндао Хуанхай, с който завоюва промоция за Суперлигата.

Лийо бе треньор на Гуардиола по времето, когато Пеп играеше за мексиканския Дорадос де Синалоа. Това бе през 2006 година. Иначе испанецът, който е минал през цели 19 тима в ролята на треньор или помощник, е работил в Реал Сосиедад, националния тим на Чили и Севиля.

Лийо е в треньорската специалност още от 80-те години. През сезон 1995/96 той става най-младият треньор, който води тим от Ла Лига - Саламанка. По това време е на 29 години.

" Радвам се да се причисля към треньорския щаб на Манчестър Сити. Връзката ми с Пеп датира от доста години и аз съм разчувствуван от обстоятелството, че се групирам с него в този трогателен екип. Манчестър Сити се радва на огромен триумф през последните сезони и се трансформира в марка на красивия футбол. Надявам се да имам значим принос за бъдещите триумфи на клуба ", съобщи Лийо.
We're delighted to announce that Juan Manuel Lillo has joined Pep Guardiola’s backroom staff as assistant coach

#ManCity https://t.co/gkmgeuRrSe
— Manchester City (@ManCity) June 9, 2020
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР