Хуан Карлос I, който се отказа от испанския престол през

...
Хуан Карлос I, който се отказа от испанския престол през
Коментари Харесай

Хуан Карлос I иска да се върне в Испания

Хуан Карлос I, който се отхвърли от испанския трон през 2014 година, би желал да се върне в родината в близката седмица, заяви вестник El Mundo.

През август 2020 година стана ясно, че Хуан Карлос, явяващ се глава на Испания в интервала 1975-2014 година, е съобщил на своя наследник крал Филип VI за решението си да напусне страната. Предполага се, че оттогава той се намира в ОАЕ. Въпреки че към екс ръководещия на Испания не са предявени никакви обвинявания, прокуратурата води няколко следствия, свързани с неговата активност.

На 26 февруари стана ясно, че кралят е погасил данъчните си отговорности в Испания в размер на 4.4 млн. EUR. По информация на вестник El Pais, става дума за декларирани приходи на обща стойност 8 млн. EUR, главно разноски за пътувания с частни самолети, които до 2018 година са се плащали от фонд на роднините на Хуан Карлос.

Изчиствайки казуса с налозите Хуан Карлос I е споделил на свои другари, че се надява да се върне в родината „ в близката седмица “. Една от пречките да се върне в Испания може да се превръне мястото, на което да отседне. Той желае да се откри в кралския замък в Мадрид, само че това е извънредно несвоевременно, като се има поради, че поддържането му се заплаща от данъкоплатците. Освен това, към този момент испанското държавно управление не е според с това, Хуан Карлос да се върне в страната, даже в „ качеството на елементарен гражданин “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР