Хрумвало ли ви е, че има причина в България лявото

...
Хрумвало ли ви е, че има причина в България лявото
Коментари Харесай

И да е имало някой свестен, „Прокурори“ и „Джуджета“ са му откраднали бизнеса и са го дали на Калинките

Хрумвало ли ви е, че има причина в България лявото и дясното да са по този начин усърдно насъсквани едни против други? А в този момент става още по-интересно и фрагментирано. Дясното се дърли между тях, до момента в който лявото прави същото. 

Нараства броят на левите обединения и те стартират да се плюят една друга, дърпайки си електорат отдолу под краката. Не могат да спрат да си потвърждават кой е по-верен на русия и кремъл. 

Десните не могат да се наиграят на доказване кой е по-голям евроатлантик и се упрекват едни други в правене на услуги на путин. 

Ще си разреша да направя обосновано съмнение, че нито един от тия мъпети не е това, за което се показва, само че (както винаги) ни остава да чоплим пластовете нечистотия, с цел да забележим кое е най-малкото зло. Това, наподобява, ни е обичаното превозване на свободното време. За американците е бейзболът, а нас – чопленето за кое е най-малкото зло.

Но за какво всичко е толкоз залято от пластове нечистотия, през която не можем да забележим добре? Защото, когато не виждаш добре, не знаеш какво се случва. Знаете я приказката за ловенето на риба в мътни води. 

Знаете и по какъв начин работата на асистентката на фокусника е да те разсейва, до момента в който фокусникът наглася картите или поставя подправените пръстени на мястото на същинските. 

Разсейването по нашите географски ширини се случва по три доста съществени посоки. 

1. Насъскването на едните против другите; леви vs. десни, десни vs. десни и леви vs. леви… и т.н. 
2. Създаване на изкуствени кавги или изкуствени „ вести “, които да завладяват вниманието.
3. Лишаване на българските жители от съответно обучение. 

По тематиката с третото

Какво липсва в българското обучение? …

Чакайте, осъзнах какъв брой неуместно звучи този въпрос, то какво ли не липсва. Ще би трябвало да съм малко по-конкретен, нали? 

Добре, зарежете въпроса. Ето какво (из листата с многото) липсва; липсва образование за правата и отговорностите на жителите, както и за това по какъв начин работи страната. 

Говорим за приемане на задълбочени знания, а не криво-ляво, едвам се каже, че е имало подобен предмет. 

Какво пречи това да се случи? 

Пречи, че задълбочените познатия в тая сфера ще стопират мнозина да вършат каквото си желаят. Нещо като… в случай че знаеш по какъв начин да се излекуваш, няма да си даваш парите на менте „ лечители “, врачки, баячки и други тарикати. 

Лошо е за бизнеса на едни избрани хора, желая да кажа. 

Ако познаваш работата на парламентарните комисии, ще вярваш ли на същите, които спъват работата на комисията, че „ никаква работа не се прави “?

Ако познаваш структурата и метода на работа на институциите и ведомствата, ще вярваш ли, че дадена суперважна информация е вечно заровена, тъй като тя е секретна и край!—няма на тоя свят човек, който да може да я откри. 

Ще вярваш ли, че така наречен Нотариуса е някакъв изцяло чужд човек, който хем е въртял цялата правосъдна система на дребния си пръст, хем ни един от тая същата правосъдна система не го познава, не го е виждал надали не и не знае кой е…

още малко и ще излезе, че Нотариуса е някакъв плод на нашето въображение. Ни един магистрат не го е виждал, а в случай че се потвърди, че въпреки всичко се е виждал, то се оказва, че е било отдалече, за малко и инцидентно. 

Мхм.

А информацията, която може да разплете случая, е… строго топ секретна, заровена в свещена земя и се пази от три дракона и един магьосник и край!—никога никой повече няма да я види. 

И драгият фен вярва…

Ето какво обаче има да каже по въпроса един народен представител и някогашен министър. 

Преди това…

Има едно значимо изречение, което би трябвало да ви направи усещане, до момента в който четете: „ …използвани ли са тези СРС-та в досъдебно произвеждане или се складират с компроматни цели… “

Предполага, че преодоляването на страната от мафията е стигнало до такава степен, че СРС-тата да са бухалка за „ увещание “ на тоя и оня, заловен да е непосредствен с следствия. И това е част от „ играта “, от огромната политика. И ние чакаме да се случат нещата и се чудим за какво няма промени в правосъдната система и за какво някой избира да разбие държавното управление, единствено и единствено да забави промените. 

Какво ви бъркат Върховен административен съд персонално правосъдните промени ли? Много неща, само че ще ви дам единствено един-единствен образец и считам, че даже САМО той е задоволителен (макар да има още доста от неговия калибър): без правосъдна промяна, локални бейове и политически калинки ще държат бизнеса и ще си вършат каквото си искат; ще ви наемат на работа за жълти стотинки, ще богатеят на ваш тил, а вие ще имате едвам оцелеете, че да им идете на работа на идващия ден. Докато те си юркат яхтите и любовниците на Малдивите, вие ще издъхване на работното място – с цел да им вършиме пачките. И когато реши някой да ги проверява, ще удари на камък, тъй като системата е цялостна с „ техни хора “. И в никакъв случай няма да имат конкуренция, тъй като конкуренцията ще е изгонена от прокурори и съдии, „ техни хора “, които са се впрегнали да разчистят терена. И като няма конкуренция, няма при кой ДРУГ да идете да работите, ще си работите при робовладелеца. И да е имало някой почтен, Прокурори и Джуджета са му откраднали бизнеса и са го дали на Калинките. 

Достатъчен ли ви е този образец?

Хайде, ще ви дам още един – къс. Нотариуса, споделят, се занимавал с имотни измами. Без правосъдна промяна, на следващия ден може да се разсъните на улицата, а парцелът ви да е станал непозната благосъстоятелност, тъй като Нотариуса Втори номер, Джуджетата и Калинките с „ техните хора “ са го трансферирали на някой си. 

Та, да забележим какво има да каже по случая с Нотариуса:

„ Министерство на вътрешните работи през вчерашния ден е разгласило позиция, съгласно която няма да каже на никого дали Нотариуса в бил помощник на Министерство на вътрешните работи, тъй като това била държавна загадка, цитирайки приложение към Закона за отбрана на класифицираната информация (ЗЗКИ).

Не се колебая, че юристите на Министерство на вътрешните работи познават добре ЗЗКИ, заради което отводът да се даде тази информация на парламентарната комисия за Нотариуса може да бъде само политически стимулиран - както нерядко се случва, политическото управление спуска решение, за което би трябвало да се скалъпят претекстове.

Според закона, класифицираната информация се дава при съблюдаване на правилото " нужда да се знае " и единствено на лица, които имат право на достъп до класифицирана информация (след изследване или по право).

Народните представители имаме достъп до " строго секретно " по право (чл. 39, алинея 3), като дали е спазен правилото " нужда да се знае " е написано в член 39, алинея 3, т. 2 - при взето решение на парламентарна комисия (както и в други случаи).

Такова решение беше взето в комисията за Нотариуса. Предвид нейния предмет е неоспоримо, че правилото " нужда да се знае " е спазен. 

Въпреки това, Министерство на вътрешните работи реши да наруши закона. И нямам доверие това да е поради непознаването му. В такива случаи се носи политическа отговорност, каквато министърът отхвърля да носи, криейки се зад превратно четене на закона.

И не е толкоз значимо дали Нотариуса е бил помощник на Министерство на вътрешните работи или не - това към този момент можем да го предположим, откакто доста източници го настояват. Но в случай че Министерство на вътрешните работи удостовери тази информация пред комисията (с гриф, схваща се), следват други въпроси - претенции за документи, кои са го управлявали, чии подписи има по тези документи, прилагани ли СРС-та, кои лица са записани с тези СРС-та, употребявани ли са тези СРС-та в досъдебно произвеждане или се складират с компроматни цели и т.н. 

Може да има и обосновани претенции за събаряне на грифа за сигурност на някои документи, в случай че това няма да разкрие оперативните начини на Министерство на вътрешните работи. Може да се окаже, че информация, събрана със СРС, не е била унищожена по законовия ред (чл. 31 от ЗСРС). Може да се окаже, че няма осъществена инспекция за възможни злоупотреби макар наличната обществено информация.

Затова приказваме за подозрения за връзки с Нотариуса и прикриване на информация “.

 

_____________________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР