„Хроника на една предизвестена катастрофа - политиката на държавата по

...
„Хроника на една предизвестена катастрофа - политиката на държавата по
Коментари Харесай

Сидорова: Водните ресурси в България се управляват с остарели методи, липса на отговорност, безхаберие, липса на контрол

„ Хроника на една предизвестена злополука - политиката на страната по ръководство на водните запаси на страната ни. Десетки градове и села са на воден режим. Язовирите ни са полупразни. В тази обстановка има един огромен отсъстващ - страната. Държавата, която в лицето на ръководещите, е призвана да извършва политиката по ръководството на водните запаси. Има изписани не един проект, не една тактика, не една стратегия. Времето минава, водата я няма ". Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Кристина Сидорова.
„ Водните запаси в България дълги години се ръководят с остарели способи, липса на отговорност, безхаберие, липса на надзор ", безапелационна е Сидорова. По думите й казусът със засушаването е огромен и той основава картината на действителността през днешния ден - десетки хиляди хора бедстват, в язовирите съвсем няма вода, счита националният представител от левицата.
„ Каква е политиката по ръководството на водните запаси на България? ", обърна се Сидорова към министър Емил Димитров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР