Хроничната умора може да е знак както за прекарана инфекция,

...
Хроничната умора може да е знак както за прекарана инфекция,
Коментари Харесай

Справете се с умората с тези лесни стъпки

Хроничната отмалялост може да е знак както за прекарана зараза, от която не сте се възстановили, по този начин и за заболяване, което е прикрито и изисква медицински обзор. Умората може да е резултат от нерационално хранене, незадоволително или фалшив сън, меланхолия, стрес, липса на витамини и минерали. За да се справите с нея и да възстановите енергичността си, последвайте тези стъпки.

1.       Уверете се, че не страдате от заболявате, което да предизвиква умората. Обсъдете положението си с ОПЛ и направете проучвания. Обикновено ниските равнища на желязо, т.е. анемията, проблеми с действието на щитовидната жлеза и сърдечно-съдови болести, могат да провокират хронична отмалялост. Кръвната картина и проучване на хормоните ще са ви потребни в тази ситуация.
Време е да кажем довиждане на умората и още веднъж да сме витални и енергични
Динамичното и забързано всекидневие е изпълнено със стресови обстановки и напрежение, които изцеждат силата ни. Не намираме задоволително в...
Прочети повече
2.       Проверете равнищата на витамините. Ако проучванията открият недостиг, коригирайте го.

3.       Справете се със напрежението. Намерете занимание или занятие, което да отвлича вниманието ви, да ви отпуска и успокоява. Превърнете спалнята си в оазис и не работете там, с цел да не стресирате организма си със синята светлина от екрана на преносимия компютър или компютъра.

4.       Осигурете си първокласен сън.  Ако се постанова, сменете завивки, легло, матрак. Важно е да ви е комфортно и прелестно в леглото. Температурата на стаята следва да е естествена, да е задоволително уютно, с цел да заспите. Не пийте питиета с кофеин, не работете и щадете нервите си преди сън. Ако не успявате да заспите или страдате от постоянно пробуждане, обсъдете обстановката с лекаря си, защото тя е в основата на умората.

5.       Откажете се от нездравословните привички като тютюнопушене и алкохол, неуместна и несъразмерна приложимост на медикаменти, преяждане. Всичко това товари черния ви дроб и води до потребност от детоксикация. Ако не освободите организма си от токсините и шлаките, не може да се надявате на прилив на сила.
Защо се уморяваме, до момента в който спим
Ако допреди 10 години се смяташе, че тв приемникът е зависимостта на хората, то в този момент той е преместен от будилника на смарт телефона. Само се за...
Прочети повече
6.       Спортувайте. Изберете спорт, който ви подхожда, доставя наслаждение и го практикувайте постоянно. Плувайте, танцувайте – това постоянно оказва помощ да се отпуснете. Водата има унасящо деяние изключително в случай че е минерална. Пробвайте.

7.       Преразгледайте менюто си и включете в него артикули с доста витамини, минерали и антиоксиданти. Забравете за захарта и солта, за бързите въглехидрати. Хапвайте ядки – те дават сила.

8.       Не се преуморявайте. Почивайте, когато е належащо. Ако страдате и от бърн навън, вземете ден-два отпуск, слейте ги с уикенда и се отдайте на малко пътешестване, което да възвърне силите ви, да ви даде нови прекарвания, да презаредите батериите и да се завърнете на работното място, цялостни с хрумвания, сила и предпочитание за работа.

Статията има единствено осведомителен темперамент и не замества консултацията с доктор.
Защо когато се нахраним, ни се доспива
Вероятно постоянно ви се случва да ви се доспи незабавно откакто се нахранили. Това значително пречи на продуктивността ви денем....
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР