Хромбуците са широко разпространени образователни компютри по целия свят(снимка: Google) Над

...
Хромбуците са широко разпространени образователни компютри по целия свят(снимка: Google)
Над
Коментари Харесай

Над 1500 деца у нас учат на хромбуци по модела 1:1


Хромбуците са необятно публикувани просветителни компютри по целия свят
(снимка: Google)

Над 5000 преносимия компютър от вида chromebook (хромбук ) към този момент работят в българската просветителна система, а над 1500 деца употребяват такива устройства, с цел да се учат по новаторския модел 1:1 (устройство за всеки ученик), оповестиха от Център за креативно образование, сътрудник на Гугъл за образованието в България.

Тези преносими компютри са усъвършенствани за просветителни цели и са необятно употребявани, в това число в страни като Съединени американски щати, Англия и Япония. Особено подобаващи са за образование по така наречен (Science Technology Engineering Mathematics) предмети, като дават достъп до хиляди безвъзмездни приложения в Гугъл Play и също така разрешават въвеждане на виртуална действителност, която основава напълно нови благоприятни условия за учене.

До 19 април българските шефове на учебни заведения могат да изберат модел портативни компютри за обучение по план „ Равен достъп до учебно обучение в изискванията на рецесии ”, ръководен от МОН. Моделите са подобаващи както за възпитаници, по този начин и за учители и представители на администрацията. Те могат да се ръководят от разстояние от учебен админ или преподавател, което улеснява редица процеси.
още по тематиката
Хромбуците поддържат профилите в системата edu.mon.bg, както и безвъзмезден достъп на преподавателите до онлайн магазина за приложения Гугъл Play Store и до облачните платформи Гугъл Workspace за образованието и Office 365.

Лаптопите са усъвършенствани за въвеждане на, който планува устройство за всеки възпитаник. Той печели все по-голяма известност в редица страни по света и се утвърждава от 84% от родителите у нас, съгласно проучване от Център за креативно образование.

Децата имат достъп до всеки учебник и наличие когато и да е, без да се постанова да носят със себе си тежки раници. Обучават се по сходен метод като връстниците си в Съединени американски щати, Западна Европа и Япония. Те работят в сигурна облачна среда и имат достъп до безплатните запаси на Гугъл Workspace for Education.

Не на последно място, всички хромбуци поддържат най-новата версия на операционната система най-малко осем години, обезпечена от Гугъл. Учителите могат да минават редица безвъзмездни образования за работа с хромбук, с цел да покачат квалификацията си.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР