Христо Янев вече не е треньор на Миньор Перник, съобщиха

...
Христо Янев вече не е треньор на Миньор Перник, съобщиха
Коментари Харесай

Кметът на Перник: Атмосферата около Миньор е отровна, Христо Янев постъпи коректно

Христо Янев към този момент не е треньор на Миньор Перник, оповестиха от клуба. Ръководството одобри подадената оставка след 0:0 с Етър. По време на срещата наставникът е бил безапелационен в решението си да си тръгне, като претекстът му е бил, че го прави в името на тима.

" Ръководството, футболистите и чиновниците в Миньор Перник благодарят на Христо Янев за всеотдайната работа през последните съвсем 2 години. Той впечатли с професионализма и отдадеността си, като във всеки един миг доказваше, че е предан на идеята " Миньор " и бе образец за всички в клуба. Желаем на Янев доста здраве и бъдещи триумфи ", написаха в уеб страницата на Миньор.

В идващите два мача отпред на отбора ще бъде треньорът от школата на клуба Петър Анестиев. Той ще води " чуковете " в семейството на дублиращия отбор на ФК ЦСКА 1948 на 17 септември от 17:00 часа и при визитата на Локомотив Гражданско отделение за Купата на България на 21 септември.

" Петър Анестиев е роден на 7 май 1969 година в Перник, като кариерата му досега минава напълно в " жълто-черния " клуб. В треньорския щаб остават досегашните асистенти на Христо Янев - Антон Евтимов, Емил Варадинов и Виктор Райчев ", прибавиха от клуба.
 Ръководството на Миньор (Перник) одобри оставката на Христо Янев
Ръководството на Миньор (Перник) одобри оставката на Христо Янев

Беше отпред на отбора съвсем 2 години

" Мач Телеграф " потърси кмета на Перник Станислав Владимиров, с цел да разяснява събитията в клуба: " Христо Янев самичък пожела да си тръгне поради извънредно отровната обстановка към клуба, основана главно от една дребна групичка почитатели, които демонстрираха експанзия, липса на образование и какъвто и да е разговор. В такава среда доста малко хора ще желаят да работят, той благодари на всички в клуба. Както на футболистите, по този начин и на огромна част от почитателите за хубавите изкарани години. Каза, че в тази обстановка той няма по какъв начин да бъде потребен, тъй като атмосферата към клуба и на трибуните не беше добра и това въздейства на футболистите и на управлението. Той взе решение за себе си. Мъжка, почтена и правилна постъпка от негова страна. Аз също желая да му благодаря за ползотворната работа, за другия жанр и това, което се опитваше да вкара в нашия клуб. За другите методики, шансът който даде на доста млади футболисти и всички тези новаторски хрумвания, които внесе в нашия клуб. За страдание, този интервал завърши ", показа той.

" И Андреас Васев си потегли заради същата причина. Той я показа в съблекалнята и аз присъствах. Васев съобщи, че в тази в действителност отровна атмосфера, която се основава от една дребна групичка последователи, той също не може да работи в тази среда и момчето напусна, макар че се опитахме да проведем диалог с него. Не съм експерт и не мога да разясня, за какво се е стигнало до слабите резултати. Каквото е зависело от мен като поддръжка и спонсорски контракти и от цялото управление, ние сме го създали. Не обичам да давам и показвам мнение по тематики, които нямам достатъчната експертиза. Христо Янев имаше оферти през лятото от водещи клубове. Тези тимове са водили диалози в това число и с мен. Аз им обясних, че това е дълготраен план и сме начертали доста дълъг проект за развиването на клуба и ДЮШ. Петър Анестиев ще води момчетата в идващите Мачове. Надявам се отбора да се стабилизира и да се вдигне духа в съблекалнята и да има по-голяма мотивация. Анестиев е перничанин и мощно се надявам всички почитатели да го одобряват, с цел да може Миньор да се развива в посоката, която всички желаем. Трудно ми е да разясня дали може да остане за непрекъснато. Целите пред тима са били постоянно огромни за Миньор. Това е тим с обичаи ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР