Христо Янев е едно от най-емблематичните имена в историята на

...
Христо Янев е едно от най-емблематичните имена в историята на
Коментари Харесай

Христо Янев пред ТОПСПОРТ: ЦСКА има всичко нужно, за да спечели дербито срещу Левски

Христо Янев е едно от най-емблематичните имена в историята на ЦСКА. Двукратен първенец на България с екипа на " армейците " и исторически притежател на купата във " В " група като треньор на " алените ". ТОПСПОРТ се свърза с някогашния ментор на Нефтохимик, с цел да разяснява идния дуел с Левски, който е в събота на " Васил Левски ".

 Георги Василев пред ТОПСПОРТ: Детайлите ще решат изхода на Левски - ЦСКА
Георги Василев пред ТОПСПОРТ: Тактическите уловки ще решат дербито в събота

" ЦСКА са по-зависими от Каранга, в сравнение с Левски от Обертан "

Здравейте, господин Янев. Разкажете за читателите ни какво се случва с Вас сега и къде Ви хващаме?

- Добър ден на Вас и на читателите Ви. Хващате ме да изкачвам Черни връх с жена ми. В момента имам цялото време, с цел да обръщам внимание на децата ми и да съм си у дома при тях. Свободно време, с цел да обогатявам и знанията си и да проследявам всичко, което се случва в актуалния футбол.

Наскоро с Владо Манчев бяхме на стаж във Валенсия и Леванте и видяхме доста позитивни неща. Имахме шанса да беседваме с някой от най-големите имена във футбола - Любослав Пенев, Унай Емери, Хуан Рамон, Лопес Муниз...

Тази седмица всички погледи са приковани към " Васил Левски ", където Левски приема ЦСКА във " съдбовен " дуел от 13-я кръг в Първа лига. Не можем да не Ви попитаме какви са Вашите упования и можем ли да приказваме за любимец с оглед представянето и на двата тима досега?

- В тези мачове мъчно можем да приказваме за любимец. Има доста такива образци, при които посоченият за любимец тим, губи, а отборът, който се допуска, че е с по-слаба момента форма, демонстрира напълно друго лице и излиза като победител.

Как оценявате представянето на ЦСКА през този сезон и има ли, съгласно Вас, рецесия в тима (б.а. - равенствата с Етър (2:2) и Пирин (0:0))?

- ЦСКА играе доста прелъстителен за окото футбол. Футболистите, с които разполага, подготвят за този атакуващ жанр - основаването на доста голови обстановки и отбелязването на красиви попадения.

Едва в края на сезона ще можем да оценим дали това е била " мини рецесия " или просто извоювани значими точки в битката за задачата, която са си сложили в тима. Често сме очевидци на това по какъв начин някои от водещите клубове в огромните шампионати минават през такива по-слаби мачове, това е част от играта.

 Тони Силва пред ТОПСПОРТ: Има късмет да се върна в ЦСКА, ще победим Левски с 3:1
Тони Силва пред ТОПСПОРТ: ЦСКА ще бие Левски с 3:1, може и да се върна на " Армията "

" Всички виждаме, че новото управление се оправя повече от добре "

Способен ли е ЦСКА да спре хегемонията на Лудогорец поради цялостната форма на тима от началото на сезона, а и положителното показване на Каранга, който е водещ голмайстор в Първа лига?

- Всичко е допустимо. Това е задачата пред тима, само че за изпълняването ѝ е нужно време. ЦСКА сигурно има силите да го реализира. Колкото до Каранга... Той е същински водач, това се вижда и от държанието му на терена. Справя се отлично с това да води тима и да тормози противниковите бранители. Важното е, че радва и почитателите с головете си... Лично за мен е страховит нападател.

Ще Ви върна малко обратно... Любопитното в дуелите сред Левски и ЦСКА е, че задграничен треньор не е печелил пряк конфликт от 2005 година насам, когато отпред на ЦСКА е Миодраг Йешич, а точно Вие отбелязвате победния за 1:0 гол от дузпа...

- Много добре си припомням този мач. В тима имаше доста проблеми с контузени футболисти, в това число и аз самият. Беше дуел, в който се решаваше шампионатът и който го спечелеше, щеше да победи в края на сезона с купата, както стана и в следствие. Просто нямаше вид да пропусна тази среща... И след диалози с господин Йешич и господин Орманджиев, поехме този риск, много понятен предвид на значимия конфликт, да се появя на терена и да играя, без значение, че имах контузия. Както към този момент и Вие споменахте, означих победния гол, тъй че рискът си заслужаваше.

ЦСКА разполага с по-стойностни реализатори от Лески сега

Кой е обичаният Ви спомен от тези дуели?

- Заряда, напрежението, страстите, атмосферата на стадиона, удоволствието от успехите, насладата дружно с почитателите, откакто си вкарал на съперника... Да споделиш подобен миг с цялостен стадион... Безценно. Определено са доста нещата, за които си припомням с усмивка, и това ме кара да се усещам извънредно благополучен, че съм имал опцията да играя в тези мачове.

 Звездите на ЦСКА с апел към почитателите:
Звездите на ЦСКА взеха присъединяване в специфичен клип за дербито

" Заедно можем всичко "

Свидетели сме на напълно изменен Левски. Може ли да е решаващо за крайния резултат наличието на такива звездни попадения, а и потвърден треньор като Делио Роси?

- Смело дръзвам да настоявам, че ЦСКА разполага с по-стойностни реализатори сега, в лицето на Чорбаджийски, Бодуров, Манолев, Недялков, Малинов, Десподов, Каранга, Тиаго... Отборът разполага с всичко нужно, с цел да завоюва това дерби и да засвидетелства любовта си към почитателите.

И да, несъмнено Левски разполага с доста умел и потвърден експерт, от който можем да научим доста неща за футболна игра.

Вашата прогноза?

- Не се ангажирам с прогнози. Искам и поисквам на ЦСКА да победи и да накара почитателите си да се гордеят с тима. Няма по-хубаво възприятие от това да знаеш, че напускайки терена, си зарадвал твоите правилни и фантастични почитатели!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР