Христо Върбанов-Ицо Папата ще лежи 9 г. в затвор. Спецсъдът

...
Христо Върбанов-Ицо Папата ще лежи 9 г. в затвор. Спецсъдът
Коментари Харесай

9 г. затвор за Ицо Папата – бил тартор на престъпна група за рекет

Христо Върбанов-Ицо Папата ще лежи 9 година в затвор. Спецсъдът му наложи и 8 000 лева санкция и конфискация на 1/3 от имуществото. Папата бе наказан като главатар на незаконна група за изнудване. Тя работила в София и Костинброд от януари 2010 година до април 2012 година Аверът му Борис Маринов пък получи 11 година затвор и 5000 лева санкция. Дъщерята на Папата – Станка, бе осъдена с 2 година условно с 5 година изпитателен период и санкция от 2500 лева

Ицо Папата и доближените му бяха предадени на съд в края на 2015 година по обвиняване, че изнудвали хора да платят сред 3000 лева и 500 000 лева, с цел да не бъдат формирани каузи против тях и техни близки посредством лъжливи показания на подставени “свидетели ”. Били са желани пари и от името на прокурор, който сякаш бил непосредствен на ромите.

Папата е един от най-известните роми кардараши от Костинборд. Той оцеля при няколко атентата, при които бе надупчен от патрони. Оттогава за него споделят, че има 9 живота като котките. Дълго време се представяше за началник на мешарето, само че мнозина кардараши твърдяха, че е шарлатанин.

Доскоро Папата бе в пандиза с 6-годишна присъда за изнудване на някогашния началник на “Гражданска отбрана ” ген. Никола Николов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР