Христо Терзийски, Фейсбук„De mortuis sicut de vivis nil nisi verum“

...
Христо Терзийски, Фейсбук„De mortuis sicut de vivis nil nisi verum“
Коментари Харесай

Христо Терзийски: Мандатът на Рашков в МВР завърши с редица вредни за системата решения

Христо Терзийски, Facebook

„ De mortuis sicut de vivis nil nisi verum “ – „ За мъртвите, както и за живите, единствено истината “, споделя известната латинска поговорка. Това важи и за някогашни министри.
Интересно е, че към този момент някогашният вътрешен министър обществено се възмущава на „ промяната на потвърдени експерти в Министерство на вътрешните работи “ от неговия длъжностен правоприемник. Интересно, тъй като тъкмо с такива дейности стартира и неговият мандат като длъжностен министър.

А мандатът му като постоянен министър приключи с редица нездравословни за системата решения.
Едно от тях – заповедта за закриването в КАТ на структурата „ Единния център за обработка на нарушаванията “ (ЕЦОН), е директно обвързвано с пътната сигурност и визира освен системата, само че и сигурността на всеки български жител на пътя.

Това неверно решение, с което необятната общност не е осведомена, ще утежни така и така извънредно тревожните данни за пътния травматизъм по време на неговия мандат, костващ ни загубата на пътя на 100 човешки живота повече през миналата година.

Вместо системата за надзор да се развива и усъвършенства, тя се връща години обратно – предоставяйки функционалностите по обработка на нарушаванията по области. Това освен понижава успеваемостта на установяването и наказването на пътните хулигани, само че и мощно покачва корупционния риск, изземвайки пълномощията от един централизиран орган, върху който доста по-трудно може да се влияе непозволено, в сравнение с районно равнище.

Единните центрове за обработка на нарушаванията са потвърден и работещ модел в съвсем всички европейски страни. Те обезпечават освен експедитивност на установяването и налагането на санкции за пътните нарушавания, само че и мощно предпазен резултат във връзка с тяхната повторяемост. Затова този инструмент в подобряването на пътната сигурност бе общопризнат и прибавен и в България.

За страдание когато некомпетентни хора заемат стратегически управнически позиции, вредите са за цялото общество. Да се надяваме, че напълно скоро българските жители уверено ще заявят волята си сходни недоразумения да не се повтарят!



Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР