Христо Стоичков се превърна в един от кавалерите на мира

...
Христо Стоичков се превърна в един от кавалерите на мира
Коментари Харесай

Стоичков посланик на папа Франсиск


Христо Стоичков се трансформира в един от кавалерите на мира на папа Франсиск. Най-големият български футболист бе капитан на международния тим, който се изправи против Колумбия на стадиона в град Баранкия. Местната администрация обнови изцяло арената „ Ромелио Мартинес “, а дуелът мина под егидата на фондацията на папата „ Компромис за мир “. Камата призна, че все по-често ще бъде на събития, проведени от нея.



Отборът на българската мегазвезда завоюва с 5:3, а той се отличи с три асистенции. Треньор на международния тим бе Велибор Милутинович. Сърбинът е единственият експерт, извел пет разнообразни национални отбора на международни финали. Двамата със Стоичков дълго се прегръщаха, откакто ориста ги е събирала единствено на сходни мачове. „ След като Христо не може да се оправи с вашия футбол, то никой не може “, сподели Бора в изявление пред „ Труд “ по време на мондиала в ЮАР през 2010 година. Тогава имаше опция Милутинович да поеме националния на България.

 30-3

На шоуто в Баранкия участваха звезди от съвсем всички южноамерикански тимове. Най-добра форма показва уругваецът Алваро Рекоба, някогашен нападател на „ Интер “. В офанзивата с изключение на Стоичков му партнираше и аржентинецът Фернандо Кавенаги. Световният първенец с Бразилия от международното в Щатите Мауро Силва ръководеше халфовата линия.

За колумбийците най-известните звезди бяха Валдерама и Фаустино Асприля, съотборник на Стоичков за един сезон в „ Парма “ през 90-те години.



След мача Стоичков се прибра вкъщи в Маями, а по-късно отпътува за Мексико. В събота ще взе участие в тържествата по случай 70-ата годишнина на ЦСКА, където е един от съсобствениците.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР