Христо Стоичков разговаря ексклузивно с испанския национал от Манчестър Сити

...
Христо Стоичков разговаря ексклузивно с испанския национал от Манчестър Сити
Коментари Харесай

Родри пред Стоичков: Гуардиола не прави разлика между отделните мачове и затова почти винаги побеждаваме

Христо Стоичков беседва извънредно с испанския национал от Манчестър Сити Родри. Кавалерът на „ Златната топка “ направи срещата си налична и за българските фенове посредством предаването „ Код Спорт “ по RING. Треньори на Родри на клубно и на национално равнище са двама огромни експерти и някогашни съотборници на Камата в Барселона – Джосеп Гуардиола и Луис Енрике. Предлагаме акценти от изявлението на Стоичков с халфа, за който „ жителите “ заплатиха над 60 млн. евро.

- Родри, познавам Гуардиола добре от времето, когато бяхме дружно в „ Барса “. Винаги е имал този нрав - да комуникира с останалите и не съм сюрпризиран, че в този момент е в непрекъснат контакт с футболистите си. Говори ли постоянно с теб, тъй като ти имаш значима роля в „ Манчестър Сити “?
- Той несъмнено съблюдава отдалеченост в съблекалнята. И тъкмо каквато е нужна сред треньор и играчи. Но също така постоянно идва да ти приказва за играта, да те научи, да ти го покаже. Да, той постоянно е покрай нас, както на тренировки, по този начин и по време на мачове. Опитва се да ни оказва помощ, освен на мен, само че и на всички в отбора.

- В тима сте доста чужденци. Как се стига до този общ надвит дух, който сте построили в съблекалнята?
- Дали ти следва край в Шампионската лига или мач от предварителните стадии за купата на Лигата. Той постоянно изисква от нас да се влагаме на 100 %. Много са значими разборите преди мачовете ни. Тогава той съумява да ни внуши, че при малко разпределяне от наша страна, противникът може да ни победи. Затова „ Манчестър Сити “ е тим, който съвсем непрестанно побеждава, само че постоянно желае още и още.

- Нека да поговорим за националния отбор на Испания. Какво е мнението ти за него? На последните огромни шампионати се усеща, че тимът натрупа опит.
- Това е най-вече млад тим, който натрупа опит с шампионатите, в които взе участие. На европейското считам, че заслужавахме повече. Хубавото в нашия отбор е, че има ясна концепция за това по какъв начин би трябвало да изглеждаме на терена. И това, че тимът като цяло и всички, които идват в него, се приспособяват доста добре и бързо. Еволюирахме. Безспорно. Взехме положителни неща от предходния испански народен тим, само че добавихме и други. Имаме доста класен треньор в лицето на Луис Енрике. И ще ви кажа, че въобще не е елементарно да излезеш от сянката на предходната славна генерация, която два пъти заслужи европейската купа и един път международната. Казано в резюме – фиксира най-хубавите достижения в историята на испанския футбол. И в този момент разумно нашата цел е да превземем същите върхове и считам, че към този момент вървим по този път.

- Имал съм опцията да споделям една съблекалня с Луис Енрике. Знам, че той има дух на победител. Изпитвам специфична благосклонност към него. Знам, че е маниак във футбола и не пропуща нито един подробност. Как той предава на вас този дух?
- На първо място той постоянно съумява да ни влезе в ситуацията. Ако не сме в най-хубавия си интервал и сме подложени на рецензии, съумява да ни извади от него. Луис Енрике очевидно е буен треньор с доста изявен надвит дух. Винаги се стреми да усъвършенства и най-дребните елементи, тъй че тимът да стане още по-класен. Най-важното е да печелим, само че за него също по този начин е значимо и по какъв метод сме стигнали до успеха. В националния ни тим задачата е да печелим, само че в същото време с това и да се забавляваме на терена.

- Испания е измежду тези 4-5 тима, които са считани за любимци за купата на международното състезание. Ти по какъв начин виждаш възможностите на отбора?
- Не знам, мъчно е да се дефинират любимците авансово. В хода на шампионата те ще се очертаят. Аз бих споделил, че сме тръгнали по верния път. Повечето не сме играли на международно състезание, само че към този момент имаме зад тила си огромни шампионати. Срещу всеки противник на терена в Катар ще се стремим да преобладаваме. Но за спечелването на купата в игра влизат доста фактори. С това, което демонстрираме дотук, мисля, че сме в групата на тези огромни тимове, които ще имат аспирации към международната купа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР