Христо Стоичков жегна французите пред авторитетното издание „Екип“ за случилото

...
Христо Стоичков жегна французите пред авторитетното издание „Екип“ за случилото
Коментари Харесай

Стоичков: Нямаше драма на „Парк де Пренс“, просто бяхме по-добри

Христо Стоичков жегна французите пред авторитетното издание „Екип“ за случилото се през есента на 1993-а. Тогава на „Парк де Пренс“ победихме „петлите“ с 2:1 и се класирахме за международното в САЩ-94. Победното попадение вкара Емил Костадинов в последните секунди на мача.

„Да е имало драма? Не, нямаше драма. Просто бяхме по-добри от вас – безапелационен е Стоичков пред в. „Екип“. – Футболът е спорт, в който по-добрите не постоянно побеждават. Но в този ден завоюваха по-добрите. Макар и с малко ние превъзхождахме Франция. И не знам за какви драми ми говорите… “.

Героят от оня 17 ноември 1993-а Емил Костадинов е измежду най-търсените хора от френските медии за изявление в последните дни. Коща за следващ път описа своето виждане за случилото се.

„За малко да пропусна мача с Любослав Пенев, тъй като имахме визов проблем – разкри Костадинов пред „Льо телеграм“. – Цял месец си чаках документите и най-после с Пенев пресякохме границата с кола от Германия. Повечето играчи в състава на Франция през днешния ден не са били родени, когато ви бихме. Въпреки това, онази загуба очевидно ви тежи. Момчетата ни играят добре вкъщи и печелим срещите си, което е супер. “

Костадинов добави, че тимът ни е млад и с малко опит, само че все пак има късмет да препъне Франция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР