Христо Стоичков е №5 във вечната ранглиста на левите крила

...
Христо Стоичков е №5 във вечната ранглиста на левите крила
Коментари Харесай

Стоичков в топ 5 на най-добрите леви крила в историята

Христо Стоичков е №5 във безконечната класация на левите крила в международния футбол, разгласи профилираният уебсайт 90min.com.

Пред него са само Кристиано Роналдо, бразилците Роналдиньо и Ривелиньо, както и остарялото крило на “Барселона” Луис Суарес, който е притежател на “Златната топка” за 1960 година, а не сегашният нападател на каталунците.
 Стоичков: Боли ме, че унищожих другарството си с Марадона
След Стоичков са подредени легендата на “Реал” (Мадрид) Франсиско Хенто, Павел Недвед, Франк Рибери, Райън Гигс и умрелият наскоро холандец Роб Ренсенбринг.

“Името му се произнася мъчно, а на всичко от горната страна не бе от най-приятните противници на терена. Избухлив, нападателен и комбинативен, създаваше боязън в съперника”, написа за Стоичков в класацията.

“Това не е всичко несъмнено, тъй като той трябваше да е освен това, с цел да е петото ляво крило в историята. Но бъдете сигурни, мястото му е тъкмо това.  Стоичков унищожи ЦСКА-София: Играчите, спортният шеф и президентът са злополучие (видео)

Част от прелестния тим на Йохан Кройф в “Барселона” при започване на 90-те години на предишния век, българинът направи необикновен тандем с Ромарио и вкара 107 гола единствено в 214 мача по време на първия си престой в Каталуня. Неговите подвизи на международното състезание през 1994 година му донесоха и “Златна топка”. А и до през днешния ден е необикновен любим на всички почитатели на “Барса”, приключва публикацията за българина.

В свое изявление за латиноамериканска медия Стоичков признава, че просто ни е приключил бензинът в Съединени американски щати. “Отидохме за победа, а стигнахме до 1/2-финал. И натам просто нямахме сили”, изясни Камата.

" 24 часа "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР