Христо Костов е човек, който не спира да сбъдва мечтите

...
Христо Костов е човек, който не спира да сбъдва мечтите
Коментари Харесай

Българите в чужбина: Професорът, който не спира да сбъдва мечтите си

Христо Костов е човек, който не стопира да сбъдва фантазиите си. В момента той е професор по История и Международни връзки в два университета в Мадрид-Schiller International University и IE University. Завършва University of Ottawa в Канада. През 2016 година той печели премията за най-хубав професор в IE University в Мадрид. Има издадени три книги по История на британски език - Contested Ethnic Identity,Terror and Fear,The Communist Century.Т

Представяме ви един незабравим човек и академик, работил в няколко страни на два континента, който има вяра, че щастието е положение на духа.

Христо Костов споделя какъв е бил пътят му до признанието и триумфа, какво му се е налагало да работи,за да се устоя по време на престоя си в Канада, за какво отпътува за Испания, и за компликациите, които е срещнал по пътя си:

Още на 13 години той е запленен от колониалната история на Канада, от френско-индианските военни съюзи. Като младеж той прочел доста книги за този интервал - първоначално детски книги като „ Последният мохикан “, а по-късно по-сериозна литература. Така фантазиите му го водят в далечна Канада, не пътят до там не е лек.

80 000 млади българи учили в чужбина през последното десетилетие

Записва „ Политология “ в Свободния университет, с цел да учи нещо и стартира масирано да праща писма до всички университети в Канада и от университета в Отава получава предложение- в случай че изкара положителни резултати на Toеfl може да отпътува за Канада.

Едно нормално момче от Варна с труд и упоритост съумява да си пробие път в професорските среди в чужбина.

Професионалният му път продължава в Испания. През 2016 година той печели премията за най-хубав професор в IE University в Мадрид. Мечтите му обаче не свършват дотук.

Засега няма да се върне в България. Според него качествените преподаватели в България не се ценят, по тази причина те напущат страната. Останали са единствено идеалистите, само че и те са изгубване.

Младият професор поучава всички да следват фантазиите си и да не се опасяват да рискуват.

Автор на видеото е Любо Миланов. По тематиката Българи се връщат от чужбина, стартират собствен бизнес
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР