Христо Иванов - председателят в оставка на партия Да, България,

...
Христо Иванов - председателят в оставка на партия Да, България,
Коментари Харесай

Христо Иванов е единственият кандидат за председател на ДБ

Христо Иванов - ръководителят в оставка на партия " Да, България ", е единственият претендент за ръководител на групировката преди идната Национална конференция на партията.

Това излиза наяве от оповестената в партийния сайт информация за претендентите за идната конференция.

" Да, България ", която е част от обединяването " Демократична България ", се събира на 29 януари, с цел да избере управителните си органи - ръководител, Национален съвет, Национална контролна комисия.

И въпреки да има 133 претенденти за Националния съвет на партията и 14 за Контролната комисия, за водач единствен претендент остава Христо Иванов, който след изборите през ноември подаде оставката си от поста.

Причина за това беше неприятният електорален резултат на " Демократична България ", както и загубата в " персоналната " борба, която Иванов поде против претендента на Движение за права и свободи за Велико Търново Делян Пеевски.

Христо Иванов е отпред на " Да, България " още от самото учредяване на партията, като още след подадената от него оставка мнозина допуснаха, че той ще резервира в последна сметка лидерския си пост.

Оставки имаше и в управленията на другите две партии от " Демократична България " - " Зелено придвижване " и ДСБ. Техните конгреси са планувани за февруари и за март.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР