Христо Иванов от Демократична България, Йордан Цонев от ДПС, Тошко

...
Христо Иванов от Демократична България, Йордан Цонев от ДПС, Тошко
Коментари Харесай

Ето кои депутати си гласуваха заплати от 10 бона

Христо Иванов от " Демократична България ", Йордан Цонев от Движение за права и свободи, Тошко Йорданов от партията на Слави Трифонов и депутатите от " Изправи се! Мутри вън! " - Николай Хаджигенов и Арман Бабикян са дали своят вот за нарастването на депутатските заплати.

Това заяви ПИК, базирайки се на клише по метода на гласоподаване на предлагането на " Демократична България ", което провокира голям скандал. Припомняме, че депутатите си оставиха и служебните Мерцедеси, на инат на поръчките, че няма да ги употребяват.

От справките излиза наяве, че " за " са дали своят вот с изключение на Иванов, Цонев, Йорданов, Хаджигенов, Бабикян и Татяна Дончева. Сред гласувалите и е Явор Божанков от Българска социалистическа партия, а лидерката на социалистите не е била в зала.

Йезуитски са постъпили Мая Манолова и Мустафа Карадайъ, които също не са дали своят вот.

Категорично " срещу " са били депутатите от ГЕРБ, измежду които и Деси Атанасова, Тома Биков и Цвета Караянчева.

Народният представител от ГЕРБ Димитър Главчев сподели предлагането на „ Демократична България “ за спомагателните хонорари на депутатските заплати.

Скандалното предложение на Демократична България, беше признато, като по този начин депутатските заплати може да стигнат до 10 000 лева

От Демократична България настояват, че просто са предложили предел на покачването. Подписи обаче са положени под предложение „ при осъществяване на спомагателни задания, предоставени с решение на Народното събрание Народните представители могат да получават спомагателни хонорари в размер до 25 на 100 от главното месечно заплащане по член 5 “.

По-рано през днешния ден съпредседателят на партията Христо Иванов оправда предлагането по този начин:

" Колегите са предложили този текст да включва и ограничавания до 25%, тъй като сега той може да включва всякаква сума. Това е изпитание да се ограничи размерът на спомагателните хонорари. Ще предложим да отпадне този текст ".

Бел.ред.
Партията на Слави Трифонов - " ИТН " - още от първия ден на новоизбрания парламент за главното си заричане - мажоритарни избори в два тура.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР