Христо Иванов от ДБ обяви изявлението на Калина Константинова за

...
Христо Иванов от ДБ обяви изявлението на Калина Константинова за
Коментари Харесай

Нищо ново: Без фундаментални решения на коалиционния съвет

Христо Иванов от Демократична България разгласи изказването на Калина Константинова за бежанците за неточност, Андрей Гюров от " Промяната " е удовлетворен от грижите за бежанците
Коалицията не е вземала фундаментални решения, разяснява ден след съвета на четирите партии водачът на " Демократична България " Христо Иванов пред публицисти в Народното събрание.

" Коментирахме графика на разискване на държавния бюджет, актуализацията, която следва. Взехме решение да изработим една ясна съответна законодателна стратегия на ръководството, което да бъде детайлизиране на управническото съглашение в подтекста на това какви цели извеждаме за оставащите месеци на тази година ", разгласи той. И акцентира, че работата на властта щяла да стане по-фокусирана.

Иванов дефинира изказването на вицепремиера Калина Константинова по разселването на бежанците за неточност. Очевидно беше недомислена тази връзка, която сътвори доста повече въпрос, в сравнение с отговори, акцентира той. Демократична България чака да чуе по какъв начин България ще се погрижи за украинските бежанци.

В момента имаме преходна фаза, в която би трябвало да забележим по какъв начин първичната фаза на приемането на бежанците би трябвало да мине в по-дългосрочна мярка и решение, съобщи по тематиката и шефът на депутатите от " Продължаваме промяната " Андрей Гюров. Според него досега държавното управление се оправя отлично с грижата за бягащите от войната. Всички обикновено мислещи хора схващат, че не може ние като страна и която и да било друга страна в Европа да обезпечи петзвездни хотели на бежанците, добави още Гюров.

" Актуализацията бюджета ще е подготвена в точния момент. Имаме ясно създаден времеви проект. Нови оферти на този стадий във връзка с ограниченията няма да се вършат. Това, което вършим като коалиция, е да уточняваме текстовете и да намерим най-работещите механизми, с цел да стигнат допустимо най-бързо до хората и да бъдат най-добре таргетирани ", увери Гюров. Според него България се намира в тежък миг -една бежанска рецесия, която страната не е виждала. Правителството направи в действителност невъзможното, с цел да могат всички тези хора да бъдат настанени и обгрижени, счита Гюров и увери, че Политическа партия стои напълно зад вицепремиера Константинова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР