Христо Иванов остава начело на Да, България въпреки подадената от

...
Христо Иванов остава начело на Да, България въпреки подадената от
Коментари Харесай

Преизбраха Христо Иванов за лидер на Да, България

Христо Иванов остава отпред на " Да, България " макар подадената от него оставка след парламентарните избори през ноември предходната година. Решението беше взето на Национална конференция на партията през днешния ден.
Още по темата
Иванов беше единствен претендент за лидерския пост. Подкрепата си за него са дали 692-ма делегати, 14 са били срещу, а 42-ма са се въздържали.

Самото гласоподаване беше при закрити врата. Част от делегатите участваха на конференцията, други участваха онлайн.

На брифинг пред медиите, след края на гласуването, избраният отново водач разяснява, че е имало откровена полемика за проблемите пред партията. Във връзка с по-слабия резултат на вота, Христо Иванов, представен от Българска телеграфна агенция, сподели: " Не успяхме да реагираме на появяването на новия политически състезател ", визирайки присъединяване на " Продължаваме Промяната " в изборите.

Той счита, че обединението " Демократична България ", в чийто състав с изключение на " Да, България " са и ДСБ и " Зелено придвижване ", не е съумяла да отиграе добре комбинацията сред президентски и парламентарни избори.

Иванов чака надграждане на обединението и реализиране на оптимални резултати в секторите, за които дава отговор като правораздаване и електронно ръководство. Преизбраният водач чака и подготовката за локалните избори.

По-рано през днешния ден пред медии Иванов разяснява промяната на управлението на " Булгаргаз ". Той се надява новото управление да успее да вземе ограничения и да има резултати по отношение на цената на газа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР