Христо Иванов обвини президента Румен Радев, че е провалил консултациите,

...
Христо Иванов обвини президента Румен Радев, че е провалил консултациите,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Президентът безотговорно провали консултациите

Христо Иванов упрекна президента Румен Радев, че е провалил консултациите, на които не отидоха Политическа партия и Българска социалистическа партия.

„ Беше безконтролно, тези съвещания трябваше да се случат. Трябваше да бъде обещано задоволително време на партиите. Да бъде координирано по кое време те имат подготвеност “, счита Иванов.

Консултациите пристигнаха пет дни откакто кабинетът падна с избор на съмнение и малко откакто Кирил Петков благоволи да подаде оставката, която трябваше да бъде връчена още на 22 юни вечерта или най-късно сутринта на 23 юни.

„ Важно беше, защото има политическа рецесия, и е ясно, че когато има рецесия е комплицирано да се откри излаз. Търсенето на този излаз не може да върви по график. Хайде всички на плаца в първия вероятен миг, пукотевица, подготовка, раз-два-три и готово “, съобщи водачът на Демократична България, съгласно който Радев е виновен за една „ провалена конституционна опция “.

Според Иванов не е единствено въпросът някой от партиите да отиде на консултация, само че и да са основани условия някакви съвещания да протекат. „ А не просто да се отметне някакъв обред. Защото тези диалози не са обред “, сподели той.

Иванов очевидно се изнерви на въпросите за шанса за сформиране на нов кабинет в границите на този парламент и съобщи, че бил сигурен, че ще има късмет и в идващия.

„ Всеки се държи като хан Аспарух, все едно страната стартира с него, той ще дефинира всичко, той ще каже. От това няма да излезе ръководство. Не го виждам “, акцентира депутатът.

Той не даде отговор дружно ли ще излязат на избори с Политическа партия, тъй като „ тангото изисква двама “, само че гласоподавателите на Демократична България очаквали точно това.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР