Христо Иванов настоя, че всеки, който не иска Украйна да

...
Христо Иванов настоя, че всеки, който не иска Украйна да
Коментари Харесай

Христо Иванов: Защо Радев не разбира, че ако Путин надделее, всеки може да се събуди диктатор

Христо Иванов настоя, че всеки, който не желае Украйна да бъде подкрепена с оръжие, в действителност работи за превъзходството на Русия, като засяга позицията на президента Румен Радев, че се надява в Народното събрание да има по-малко военнолюбци.   

Този, който желае да бъдем неутрални по отношение на Европейски Съюз и НАТО, който от самото начало аргументира, че не би трябвало да поддържаме глобите и напъните на Украйна, в действителност работи за вид, в който Русия надвива. Това значи, че България ще се окаже в един свят, в която всяка мощ ще може да си вземе парче от прилежаща страна. Ако Путин надделее, това значи, че на следващия ден всеки може да се разсъни деспот. Това не е в наш интерес, схващат го Европейски Съюз и НАТО, не мога да схвана за какво Радев не може да го разбере.

Така в коридорите на Народното събрание съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов разяснява позицията на президента Румен Радев, че се надява в Народното събрание да има " по-малко войнолюбци ", които желаят да въвлекат България във войната сред Русия и Украйна.

" Това непрекъснато плашене на хората за мен слага въпрос в действителност каква позиция заема президентът Радев. Цяла Източна Европа подкрепя Украйна и явно това не въвлича никого във войната ", аргументира се Христо Иванов. 
Той показа предполагаем вид, в който Съединени американски щати вземат решение да не подпомогнат страните, воюващи с Хитлер през Втората международна война, и запита какъв мир би имало, в случай че това се беше случило. Според него от историческа позиция е неуместна тезата, че България би трябвало да е неутрална, в случай, че всички наши сътрудници са намерили метод да оказват помощ на Украйна.

" България с подобен дебелоглав да твърди противоположното, е най-малкото необичайно. Твърдението, че който желае да подпомогнем напъните на Украйна да се отбрани от експанзията, ни прави " войнолюбци ", е най-малкото несериозно, тъй като може да се каже противоположното. С изпращането на военна помощ на Украйна, ние в действителност можем да си помогнем да модернизираме българската войска ", съобщи водачът на парламентарната група на Демократична България. 

По отношение на възможностите от съставяне на кабинет Христо Иванов съобщи, че се радва, че президентът Радев през днешния ден разгласи, че не бърза с връчването на първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. Иванов изясни, че има огромни кардинални тематики, които разделят парламентарно показаните партии.

" Тука не става дума, че някакви хора се гледат изкривено и не си приказват. Ние би трябвало да разберем каква е дълбоката причина за тези проблеми - корупцията. Тя делегитимира държавните институции от позиция на жителите. Затова като за начало целим да почистим правосъдната система от корупцията ", сподели той и съобщи, че за Демократична България е най-важно да се сформира кабинет с фокус върху този приоритет. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР