Христо Иванов, Кирил Петков и Сергей Станишев са варианти за

...
Христо Иванов, Кирил Петков и Сергей Станишев са варианти за
Коментари Харесай

Спрягат трима за еврокомисар - Иванов, Петков и Станишев

Христо Иванов, Кирил Петков и Сергей Станишев са разновидности за български еврокомисар, написа " 24 часа ". Излъчването на член на Комисията от България, пост, който заемаше до наскоро Мария Габриел от ГЕРБ, ще е тест за бъдещата коалиция ГЕРБ - Съюз на демократичните сили - Политическа партия - Демократична България, показва изданието.

 

При триумф на държавното управление “Денков/Габриел ” (което в обществените мрежи към този момент наричат D&G), то ще има опцията да излъчи български претендент за Европейска комисия. Който ще би трябвало да бъде утвърден от Урсула фон дер Лайен, да премине препитване в Европарламента и по-късно единомислещо да получи поддръжката на министър председателите и президентите на 27-те страни членки в съвета.

 

Според осведомени досега ротационните министър председатели Николай Денков и Мария Габриел са договорили съвсем всичко без кой ще наследи Габриел като български еврокомисар.


Темата не е обсъждана към момента и сред водачите Бойко Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев, написа " 24 часа ".

Мария Габриел напусна поста европейски комисар още в деня, в който получи мандат за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев. А шефката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен незабавно разгласи пред Европейския парламент, че постът е овакантен, и разпредели ресорите сред останалите еврокомисари.

 



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР