Христо Иванов е протестиращ и опозиция само за пред хората

...
Христо Иванов е протестиращ и опозиция само за пред хората
Коментари Харесай

Христо Иванов в денонощен телефонен контакт с Борисов - уж протестира, а кадрува в кабинета и натиска премиера да гази Конституцията като Радев!

Христо Иванов е протестиращ и съпротива единствено за пред света на улицата, които е съумял да прилъже, че е някаква опция на властта.

В реалност водачът на ДеБъ е допълнително от топъл контакт с премиера Бойко Борисов и си приказват като отколешни приятели. Припомняме, че точно Борисов избра за правосъден министър Иванов във втория си кабинет, само че той се провали поради неналичието на всевъзможен опит – както юридически, защото е юрист с отнети права, по този начин и административен и политически.

„ Постоянно се чуват по телефона. Предиобед, щом си отвори очите, отваря директната линия с Борисов. Каква опозиционност е това? Уговарят се за кадрови смени и в кабинета, и в други институции.

Реално сега той работи като министър председател в сянка, а другояче следобяд на площада изяснява, че е съпротива “, безапелационни са хора от най-близкото обграждане на Иванов, които считат, че той още веднъж ще съобщи десните гласоподаватели, с цел да се намести на топло кресло във властта през Борисов.

Най-скандалното е обаче, че Христо Иванов навивал министър-председателя да погази злокобно Конституцията и да се опозори като Румен Радев, намесвайки се в самостоятелната правосъдна власт.

Целта на проваления водач на ДеБъ с към 2% електорална поддръжка била да убеди Борисов да подреди на правосъдния си министър директна интервенция в правосъдната система, като изиска от Висш съдебен съвет оставката на основния прокурор Иван Гешев.

Иванов обещавал на Борисов, че мигновено ще спре уличните акции и към този момент няма да му желае оставката, в случай че освободи него и подсъдимите му босове олигарси като Прокопиев и Васил Божков от напористия основен прокурор, който ги погна до един.

„ Чуват се по няколко пъти дневно и той непосредствено кадрува. Смяната на министри също се разисква с него и той споделя с кои имена е склонен и с кои не. Голямата му цел обаче е да седне на стола на Гешев “, безапелационни са сащисаните хора на Иванов, които са директни очевидци на уйдурмата му с Борисов.

Не е загадка, че Христо Иванов от години е обладан от фикс концепцията да стане основен прокурор, въпреки да е просто някогашен и неуспешен юрист с отнети права, подвластен от куп подсъдими и обвинени олигарси.

За въпросната непосредственост сред Борисов и Христо Иванов заяви преди минути в студиото на ПИК TV и Николай Бареков. Бившият евродепутат бе безапелационен, че непрекъснатите им телефонни сводки и кадруване са обществена загадка, а задачата била точно да се вземе главата на Гешев, който подгони до крайник олигарсите на прехода.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР