Христо Иванов беше преизбран за лидер на „Да,България. Конгресът на

...
Христо Иванов беше преизбран за лидер на „Да,България. Конгресът на
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 29 януари


Христо Иванов беше избран отново за водач на „ Да,България ". Конгресът на партията не одобри оставката му, която той подаде ден след парламентарните избори на 14 ноември.

Над 600 от делегатите гласоподаваха " за ", 14 бяха „ срещу “ а 41 гласоподаваха „ въздържал се “.

„ Считам това за голям ангажимент. Сравнително младата политическа организация счита, че имам незавършена работа, която мисля да довърша. Страната се трансформира, светът се трансформира, това ще докара до неустойчивости, които ще имат своето политическо измерение ", сподели Иванов.

Изтече преписка сред Борисов и полския министър председател

Бившият български министър председател Бойко Борисов бе забъркан в интригите на властта във Варшава, откакто персонална преписка сред българския-министър ръководител и Матеуш Моравецки изтече в поредна серия шумна политическа спекулация в Полша, написа вестник " Монитор ".

Изтеклите известия са от 2019 година и е допустимо Борисов несъзнателно да е взел страна в битката за превъзходство сред Моравецки и произлизащия от неговата групировка президент на страната Анджей Дуда.

„ Преди няколко седмици започва инспекция от БЕХ (на „ Булгаргаз “). Колегите в резултат на данните, които са събрали, както и някои спомагателни неща и настоящата обстановка с цените на топлоснабдяването, са взели това решение “.

Факт е, че сега в страната има много рецесии, само че държавното управление е концентрирано върху стратегия от ограничения, които да се оправят с тези рецесии. Предприетите до момента ограничения демонстрират волята за разрешаването на рецесиите. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия вицепремиерът и стопански министър Корнелия Нинова.

По думите ѝ едно от най-важните неща е връщането на страната в стопанската система.

Тристранният съвет разиска предложенията за бюджет 2022 година. Въпреки рецензиите от страна на работодателите финансовото министерство остана твърдо на позициите си във връзка с равнището на оптималния застрахователен приход и повишението на минималната работна заплата.

" Инфлацията се подхранва от страна на държавното управление, в случай че бъде признат и изпълнен този бюджет. Напълно несвоевременно е в тези условия да се прави подобен недостиг. Застрашено е влизането ни в еврозоната поради недостига и високата инфлация, която ще бъде доста по-висока от изискваното за приемане ", това сподели в " Офанзива “ някогашния финансов министър Милен Велчев.

" Има учредения и капацитет в левия бранш за партия, която да не е партия на Нинова. Не съм уверен, че у нас има огромен брой прогресивни леви хора, консервативните също не са доста. Почва за идеологическа нова лява партия няма, само че нова партия на персони може да се появи. Президентът Радев може да започва нов политически план към края на мандата си. Ако съм на мястото на Радев, ще се дистанцирам от настоящото ръководство. ", това сподели в " Офанзива “ социологът Първан Симеонов.

Симеонов добави, че с времето сегашната власт ще натрупа негативи, които Румен Радев не би желал да се натрупат и на негов тил.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР