Христо Иванов бе преизбран за председател на “Движение Да, България

...
Христо Иванов бе преизбран за председател на “Движение Да, България
Коментари Харесай

Христо Иванов бе преизбран за председател на “Да, България” с огромно мнозинство

Христо Иванов бе избран отново за ръководител на “Движение Да, България ” с голямо болшинство на провеждащата се през днешния ден Втората национална конференция.

Неговата кандидатура получи поддръжка от 692 гласуващи делегати, 14 гласоподаваха срещу, а 41 души се въздържаха.

“Благодаря ви за това доверие, ще направя всичко по силите си да свърша работата ”, сподели след избора пред делегатите Христо Иванов.

“Сравнително младата ни политическа организация счита, че имам незавършена работа, която считам, че би трябвало да довърша. Една от главните ми дела и ще бъде основаването на нови водачи, тъй че на идващия стадий от развиването на Да, България да подсигуряваме огромен избор и доста нови лица, ” сподели Иванов пред медиите и добави, че след 3 години би трябвало да има доста по-голям избор сред имена, направления и визии.

“Да, България ” имат роля да дават нови хрумвания и дела в българската политика. По същия метод, по който превърнахме правораздаването в такава, ” сподели водача на Да, България. “Голямата национална идея е да не се върне статуквото, ” безапелационен е Христо Иванов.

Иванов уточни седем нови целта за развиването на страната като част от политиките на “Да, България ”. Той дефинира като главен фокус развиването на образованието и науката, модела на иновационно развиване и ръководство на софтуерната промяна, културата и духовността, сигурността, политиките към децата, фамилията и младежите, обществената политикаи децентрализацията.

“Децентрализацията и локалното самоуправление са нещо, което ще работим да превърнем идея. Промените би трябвало да намерят своя израз и в локалната власт, ” сподели още Иванов.

“Трябва да доразвием нашите тематики за господство на правото, интеграцията в Еврозоната и в Шенген, интеграцията на Балкани в Европейски Съюз, политики за българите в чужбина, като аспект на всяка друга политика, цифровата промяна, опазването на природата и не на последно място тематиката за проросветения национализъм и осъзнаването, че сме български европейци. ”

“Към нашите тематики прибавяме нови седем, които не просто да назовем свои цели, а да ги превърнем в доста съответни визии за това по какъв начин желаеме да се развива страната, ” добави Христо Иванов.

“В окото на трансформации сме – икономическа, софтуерна, геополитическа, политическа. Нашата политическа задача е да бъдем инструментът на тези трансформации към по-добро, а не просто те да се случват по един или различен метод ”, сподели той пред делегатите, които заседават присъствено и онлайн в София.

„ Трябва да изработим като общество резистентен модел на икономическо развиване и на софтуерна промяна. Трябва да затворим черните дупки на неефективните обществени браншове – енергетика, обществено обезпечаване, здравна система ”, сподели той. България би трябвало по този начин да се развива стопански, че да стане едно доста по-добре интегрирано общество с доста по-малко разделения, несъмнено, в интерес на повече богатство. Благосъстояние, което би трябвало да бъде създадено от частния бранш, от бизнесмените. ”

“Това, което би трябвало да застане в центъра на политическия спор като схващане е българският метод на живот. Онези неща, които характеризират и дават отговор на въпроса за какво е хубаво да се живее в България. Аз ви споделям, че има български метод на живот. И това е хубаво нещо, не е неприятно. Но би трябвало през политиките да стартираме да го описваме, да го трансформираме в нещо, което в действителност ни сплотява ”, добави той.

“Трябва да подсигуряваме демократичния и европейски вектор на развиване на страната, да подсигуряваме парламентарната република, върховенството на правото и човешките правдини. Трябва да сложим в центъра на икономическото си развиване въпроса за качеството на живота ”, съобщи той.

“Трябва да се научим да бъдем огромни, в случай че желаеме да бъдем действителни изразители на демократичната общественост, ” сподели Христо Иванов и съобщи, че една от главните стратегически политически цели отвън промяната в съществени области е мощното показване на локалните избори.

“Не можем да си позволим да дадем късмет на статуквото да се презареди на локалните избори, а силите на анти статуквото да се явят разпарчетосани ”, съобщи той.

Христо Иванов препотвърди и позиционирането на “Да, България ” в политическата карта на страната. “По оста “либерално – консервативно ” е доста значимо да държим центъра. По оста “ляво – дясно ” – постоянно вдясно от центъра. Свободата и отговорността постоянно ще бъдат наше кредо. По оста “изток – запад ” – запад, и от ден на ден вкъщи ”, сподели той.

“Трябва да се научим да решаваме проблемите на всяка една група, само че да представляваме цяла България. Трябва по нов метод да погледнем на своя народен бранд. Нашият народен бранд би трябвало да носи вяра, оптимизъм, да внушава упоритост и поддръжка. България би трябвало да стане другото име на вярата – за всеки един от нас, ” сподели Христо Иванов.

“Трябва да засечем времето – родилите се в България като европейци преди 15 години в идващите 3 години ще станат пълноправни жители. Трябва да поставим основите за една нова България за тази генерация, ” счита новият ръководител на Да, България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР