Христо Иванов бе преизбран и това не бе проформа. Оставката

...
Христо Иванов бе преизбран и това не бе проформа. Оставката
Коментари Харесай

Веселин Калановски: Твърде малко хора имат смелостта да се съпоставят с Христо Иванов

Христо Иванов бе избран отново и това не бе проформа.

Оставката бе морална позиция – и на ръководителя на партията, и на Изпълнителния съвет, след резултата от парламентарните избори “, сподели в изявление за Нова нюз членът на Националния съвет на „ Да България “ и общински консултант в София Веселин Калановски.

Той акцентира, че издигането на Иванов за ръководител значи доверие и че е и имало задоволително време да бъде повдигнат и различен претендент. „ За да бъдеш ръководител на такова придвижване като „ Да България “, би трябвало да притежаваш огромен честен и интелектуален запас. Твърде малко хора имат смелостта да кажат обществено – да, аз мога да бъде сравнен с Христо “, сподели още Калановски.

В изявление за Българска национална телевизия в неделя пък Калановски отхвърли сравненията на „ Да България “ с Българска социалистическа партия. Защото с изключение на дълбоките идеологически разлики, Христо Иванов бе определен директно от делегатите на Втората национална конференция на партията в събота, в която участваха делегати на локални организации и членове. „ Ние не сме лидерска партия. Лидерът е някакво фюрерче, а Христо Иванов е визионер, който дава шанса на тези, които мислят като него, да вървят паралелно с него. Той е нашият визионер и ръководител на партията “, сподели Калановски.

Членът на националното партийно управление разяснява и думите на ръководителя, че е допустимо да има и предварителни избори. „ Ние няма да клатим лодката на ръководството и ще си вършим работата. Но когато става дума за толкоз широкомащабна коалиция, мъчно може да се допуска, че тя ще изкара цялостен мандат. Самият Христо Иванов сподели, че не е гадателка, с цел да каже по кое време това може да се случи “, сподели Калановски.

Той подсети, че с изключение на правосъдната промяна и дигитализацията, основни тематики на партията са и образованието, културата и науката, участието в НАТО, влизането в Шенген и Еврозоната, и доста други. „ Смисълът на конференцията бе да препотвърдим това, за което се основахме “, сподели Калановски. Политикът, който е артист по специалност, се базира на думите на Бертолт Брехт, че всичко е политика. „ Цената на хляба и цената на тока е политика, както и същинското правосъдие “, сподели Калановски.

С думите, „ би трябвало да си екипен състезател “, Калановски заяви, че Националната конференция „ с шокиращо болшинство “ е приела решението на Националната контролна комисия за изключването на столичния общински консултант Методи Лалов от партията.

„ В София нещата ще се оправят, когато се смени ръководството, живеем 15 години в забатачване и взимане решения на мрачно. Знаете ли, че бюджетът на София е колкото на Брюксел?! “, реторично попита общинският консултант и разгласи, че партията му ще се бори за преструктуриране на ръководството на града.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР