Христо Иванов бе категоричен, че връщането на хартиената бюлетина е

...
Христо Иванов бе категоричен, че връщането на хартиената бюлетина е
Коментари Харесай

ПП и ДБ няма да влязат в пленарната зала заради хартиената коалиция

Христо Иванов бе безапелационен, че връщането на хартиената бюлетина е проява на мощ на болшинство на реванша

" Продължаваме промяната " и " Демократична България " ясно обявиха своята позиция против връщането на хартиените бюлетини като част от изборния развой, редом с машинния избор. В знак на митинг те няма да бъдат в пленарната зала до момента в който не бъдат импортирани предложенията за промени в Изборния кодекс, което се чака да се случи на следващия ден, осведоми.

" Няма да влизаме в съдружни договаряния с ГЕРБ, без значение с кой мандат. Те имат избор и в случай че решат да поддържат измененията в Изборния кодекс, значи споделят на своите гласоподаватели " ние се връщаме трайно и назад в статуквото. Там където царува задкулисието ". Демократичната общественост няма да позволи това да стане подмолно - вотът да бъде сменен ", съобщи водачът на Политическа партия Кирил Петков.

От своя страна Христо Иванов бе безапелационен, че връщането на хартиената бюлетина е проява на мощ на болшинство на реванша. " То е готово или да ръководи или да завоюва нови избори. Българска социалистическа партия освен върна опцията да се гласоподава с хартия, видяхме сериозна проверка на изборния развой без никакво разискване и със съществени нарушавания на процедурата. Цялото съвещание на Правната комисия е в нарушаване на процедурата ", разгласи той. И добави, че цялата поръчка за диалогичност е хвърлена " под влака ".

" Всички приказки за това по какъв начин би трябвало да се обмислят предложенията в Изборния кодекс на ГЕРБ, не се случиха. Няма да позволим предложенията да се внесат безшумно ", сподели Иванов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР