Христо Илиев - Ицо Царя от Роман иска ново разследване

...
Христо Илиев - Ицо Царя от Роман иска ново разследване
Коментари Харесай

Ицо Царя иска ново разследване на огнения ад в дома му, в който загина неговият баща /снимки/

Христо Илиев - Ицо Царя от Роман желае ново следствие на огнения пъкъл в дома му, при който почина неговият татко, като се съмнява в тенденциозен палеж, научи организация BulNews.
Припомняме, че огненият пъкъл се разигра на 30 март тази година, към половин час след среднощ в града. Тогава при огромния пожар почина тежко болният татко на Ицо Царя - 79-годишният Бай Илия. Пред проверяващите Христо Илиев разказал, че татко му имал съществени здравословни проблеми, като само той се грижел за него. В дома си, Илиев държал и събирал голям брой непотребни движимости, като в самата къща и в двора отглеждал животни, най-вече кози. Бай Илия имал дребен газов котлон с газова бутилка, която употребил за отопление. В нощта на огнената буря Христо бил отишъл до дома на другар, с цел да вземе от него медикаменти и катетър за татко си, защото по-рано денем му бил поръчал да ги закупи от аптеката в града. При приятеля си се забавил към половин час, след което тръгнал да се прибира. Когато дошъл пред дома си видял, че къщата му гори. Ицо Царя почнал да вика за помощ. На виковете му се отзовал неговият комшия, който позвънил на телефон 112 и двамата почнали да гасят пожара.
Малко след позвъняването на мястото пристигнали екип на полицията в Роман и екип огнеборци, които почнали да гасят пожара. Огънят бил сподавен изцяло към 10 часа сутринта. Пожарникарите незабавно почнали да търсят в останките на къщата бащата на Илиев. Заради множеството отпадъци в опожарения дом се наложило на мястото да бъде откаран екскаватор, който да разчисти изгорелите отломки от южната страна на къщата. След няколко часово разриване на изгорелите отпадъци огнеборците намерили овъгления мъртвец на Бай Илия и труповете на изгорели при пожара животни.
Преди дни следствието по наказателното произвеждане било прекъснато с претекстът, че няма данни да осъществено съзнателно закононарушение.
Ицо Царя обаче обжалвал постановлението в окръжния съд във Враца, като показал, че е сигурен, че има провинен за пожара и гибелта на татко му. Според него случилото се не е било случай.
Въпреки увереността му, че пожарът е бил разпален съзнателно, магистратите отхвърлили настояването му за продължение на следствието за тенденциозен палеж.
Определението предстои на обжалване пред Апелативен съд-София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР