Христо ХРИСТОВ - РЕФЕРЕНТАСтана традиция новинарските емисии на телевизиите да

...
Христо ХРИСТОВ - РЕФЕРЕНТАСтана традиция новинарските емисии на телевизиите да
Коментари Харесай

Пак за кървавите пътища

Христо ХРИСТОВ - РЕФЕРЕНТА
Стана традиция новинарските излъчвания на малките екрани да стартират с информации за автопроизшествия с съдбовни последици. Комисии и управления с часове разискват сигурността на придвижването. Говорят за по-високи санкции и какво ли не, само че пропущат повсеместния и директен надзор на придвижването. Глобите би трябвало да са съобразени с опциите на популацията. Ефективно е лишаването от правоуправление и отнемането на колите при груби нарушавания. 
Днес, при " демократичното " ръководство, постоянно се приказва за гражданско общество. Но какво значи " гражданско общество "? Взаимно почитание и съвместен надзор. През " тоталитарното " време имаше Комитет за държавен надзор. По места имаше комисии за държавен и национален надзор и приятелски съдилища, които следяха за нередности. Имаше и закон, съгласно който трябваше да се потвърждават непозволените приходи. За поддържане на публичния ред имаше доброволни отряди. Имаше нещатни чиновници на Министерство на вътрешните работи, в това число и по пътния надзор. И профилираните отряди, и нещатните чиновници, взаимно с щатните, които носеха прилични и респектиращи униформи, дежуряха по запазване на публичния ред. Всички те познаваха незаконния контингент в регионите си и следяха за закононарушения и пътни нарушавания. Тогава всички униформени чиновници имаха права по надзор на придвижването. Сега този надзор е предоставен единствено на КАТ. С това се занимават 3 хиляди души, а колите в България са над 6 милиона.
Министерство на вътрешните работи е капсулирано и недостъпно без връзките с обществеността. Тогава униформените, нещатните чиновници и отрядниците патрулираха взаимно, което спъваше опцията за подкупи и други извращения. Сега постоянно слушаме за чадъри над нарушители, за корупция и какви ли не пропуски на чиновниците, даже и за слаба подготовка. Да не приказваме за външния нехаен тип на част от униформените. 
Движението в обитаемоте места е цялостен безпорядък. Най-големите беди обаче идват от високите скорости - и в обитаемоте, и отвън обитаемоте места. Нека автоконтрольорите наблюдават камерите отвън обитаемоте места, а в обитаемоте да се върне публичният надзор, облечен в законова форма, и нещата ще се подобрят. Пенсионираните служители на реда, като нещатни чиновници, би трябвало да работят, до момента в който могат. Особено в този момент, по селата, където другите служители на реда не доближават.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР