Христо Хинков очаква службите да се изкажат за болница Лозенец“.

...
Христо Хинков очаква службите да се изкажат за болница Лозенец“.
Коментари Харесай

МЗ: Службите да кажат за апартамента в болница „Лозенец“

Христо Хинков чака службите да се изкажат за болница „ Лозенец “. Според здравния министър не Министерство на здравеопазването, а точно службите са способените органи, които би трябвало да се занимават със съществуването на този апартамент.

„ Това е проблем на службите – очевидно е някаква явочна квартира. Да кажат способените органи защо е служил този апартамент “, съобщи Хинков в студиото на Нова телевизия. Иначе на него доста необичайно му звучи изказването на някогашния началник на болничното заведение проф. Любомир Спасов, че в държавната болница са вложени частни средства.

Самата болница има дълга и проблематична история, само че следва цялостна инспекция на всички лечебни заведения, които са държавни или с държавно присъединяване, анонсира Христо Хинков.

Докладът за Майчин дом към този момент е на бюрото му, получил го е преди почивните дни и заключението по тази гореща точка предстоят.

Иначе Христо Хинков има уверението на финансовия министър Асен Василев, че парите за опазване на здравето в бюджета ще са повече. Хинков е разговарял и за вероятно нарастване на здравната вноска, само че на този стадий са постанова мнението, че има задоволително пари в опазването на здравето, само че тези пари не се разходват вярно.

В засегнатите от наводнения региони към този момент няма заплаха от пораждане на болести. Издадени са наставления към РЗИ в районите защо да се следи, като те са общоприети такива наставления в спешни обстановки.

Хинков увери и че се прави регулярен надзор на водите в Черно море. Ако възникне заплаха от замърсяване в резултат наводненията в Украйна от язовира „ Нова Каховка “, популацията ще бъде предизвестено. Голямото замърсяване идва от нашите отпадни води, които се изливат в морето, уточни Хинков.

Здравният министър не чака да се наложи затваряне на плажове това лято.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР